Pagina documente » Recente » Analiza Ofertei de Produse si Servicii Bancare.doc

Cuprins

lucrare-licenta-analiza-ofertei-de-produse-si-servicii-bancare.doc
Aceasta lucrare poate fi descarcata doar daca ai statut PREMIUM si are scop consultativ. Pentru a descarca aceasta lucrare trebuie sa fii utilizator inregistrat.
lucrare-licenta-analiza-ofertei-de-produse-si-servicii-bancare.doc


Extras din document

?Cuprins:

Cap. 1. Introducere in marketing bancar

Cap. 2. Rolul si importanta marketingului in serviciile bancare

Cap. 3. Oferta bancara de servicii si produse

3.1. Produse si servicii bancare oferite clientilor persoane juridice

3.2. Produse si servicii bancare oferite clientilor persoane fizice

3.3. Diversificarea cererii

3.4. Raspunsuri in termeni de oferte bancare

3.5. Marketing pentru produsele si serviciile bancare

Cap.4. Perspective ale sistemului bancar in Romania

Cap.5. Tendinte in dezvoltarea sectorului bancar in context european (oferta de servicii in tari din UE)

Cap.6. Studiu de caz-oferta de produse si servicii

Cap.1. Introducere in marketingul bancar

Marketingul serviciilor bancare are ca scop dezvoltarea cunostintelor personalului bancar referitoare la unele concepte privind marketingul. Integrarea activitatilor de marketing in operatiunile societatilor bancare este o necesitate majora, specifica economiei de piata, care, determina aparitia de noi legi, procese si proceduri de lucru aplicabile in sistemul bancar, tehnologii imbunatatite si o gama mai larga de produse si servicii oferite clientilor-persoane fizice si juridice.

In cele din urma, supravietuiesc bancile care servesc cel mai bine necesitatile pietei si ale clientilor. Intr-o economie de piata si bancile, ca orice societate comerciala, isi realizeaza venitul in “arena piatei”. Clientii sunt si dornici de o calitate cat mai buna a serviciilor si de o gama cat mai diversificata a produselor si serviciilor bancare, de aceea competitia se intensifica odata cu dezvoltarea economica. Este vital, pentru orice banaca, ca produsele si serviciile pe care le ofera sa fie prezentate pe piata cu succes pentru obtinerea cresterii, dezvoltarii si puterii in sectorul bancar.

Definirea marketingului banacar, imbraca o diversitate de acceptiuni. Una din acestea ar constitui-o formulare ca “Marketingul bancar este managementul proceselor care conduc la satisfacerea necesitatilor financiare, intr-o maniera profitabila pentru banca”. [1 A. Olteanu-Managementul bancar, Ed. Dareco, Bucuresti, 2003, pag. 357]

Cu alte cuvinte, marketingul bancar reprezinta satisfacerea clientului si a societatii bancare. In literatura de specialitate se utilizeaza foarte des termenul de “orientare spre piata”, care pentru o banca are urmatoarea semnificatie:

a) Banca vine cu succes in intampinarea nevoilor financiare ale clientului, respectiv : identifica noi necesitati ale clientilor;remodeleaza produsele si serviciile, daca este cazul; creeaza noi produse se servicii; lnseaza pe piata produsele si serviciile solicitate;

Alte date