Pagina documente » Politehnica » Plan de investitii si organizare in vederea acreditarii cu sren 729 a unei societati comerciale

Cuprins

lucrare-licenta-plan-de-investitii-si-organizare-in-vederea-acreditarii-cu-sren-729-a-unei-societati-comerciale
Aceasta lucrare poate fi descarcata doar daca ai statut PREMIUM si are scop consultativ. Pentru a descarca aceasta lucrare trebuie sa fii utilizator inregistrat.
lucrare-licenta-plan-de-investitii-si-organizare-in-vederea-acreditarii-cu-sren-729-a-unei-societati-comerciale


Extras din document

CUPRINS:
1. Descrierea societatii 2
2. Domeniu de aplicare 2
3. Referinte normative 3
4. Analiza contractului si a proiectului 4
5. Sudorii 4
5.1. Dimensiuni 8
5.2. Pozitii de sudare 8
6. Domeniul de valabilitate a calificarii sudorului 8
6.1. Procedeu de sudare 8
6.2. Tipuri de imbinari 9
7. Examinare si incercare 9
7.1. Supraveghere 9
7.2. Forma si dimensiunile probei 10
7.3. Conditii pentru sudare 11
7.4. Metode de verificare 12
7.5. Probe si epruvete 13
7.5.1. Generalitati 13
7.5.2. Sudura cap la cap la table 13
7.5.3. Sudura in colt la table 14
7.5.4. Sudura cap la cap la teava 15
7.5.5. Sudura in colt la teava 16
8. Conditii de acceptare pentru probe 17
9. Reverificari 18
10. Perioada de valabilitate 18
10.1. Prima calificare 18
11. Utilaje 19
11.1. Instalatii REHM de sudare MIG/MAG si cu electrod invelit seria constructiva MEGAPULS 19
11.2. Instalatii REHM de sudare MIG/MAG seria constructiva SYNERGIC 24
12. Activitati de sudare 29
12.1. Procedura de sistem, controlul inregistrarilor calitatii 29
12.2. Procedura operationala inspectii si incercari in cursul fabricatiei si la final. 29
12.3. Procedura de sistem actiuni corective si preventive 29
12.4. Procedura de sistem inspectii si incercari 30
12.5. Procedura operationala inspectii si incercari la primire 30
12.6. Procedura operationala tratarea reclamatiilor de la clienti 31
12.7. Procedura operationala depozitarea produselor 31
12.8. Proceduraoperationala ambalarea produselor 32
13. Materiale pentru sudare 32
14. Inspectii, incercari si examinari referitoare la sudare 33
14.1. Generalitati 33
14.2. Personal pentru inspectie si incercare 33
14.3. Neconformitati si actiuni corective 33
14.4. incercari referitoare la calitate 34
Bibliografie: 35
Plan de investitii si organizare in vederea acreditarii cu SREN 729/4 a unei societati comerciale .
1

Alte date

? Plan de investitii si organizare in vederea acreditarii cu SREN 729/4 a unei societati comerciale .?1. Descrierea societatii

Societatea comerciala S.C. AMPELUM S.A. Timisoara este o unitate economica cu personalitate juridica, incheie bilant propriu, are cont la Banca Comerciala Romana, intretine relatii economice si de colaborare cu alti producatori din tara.

Înfiintata in anul 1999 de un proprietar intreprinzator avand doar un atelier cu un numar redus de muncitori (15), firma S.C. AMPELUM S.A. incearca in permanenta sa-si diversifice productia creind produse noi care s-au cerut pe piata interna.

În viitor se preconizeaza o extindere a pietei si pe plan extern.

S.C. AMPELUM. S.A. a pornit cu un capital de 80.000 $.

Pentru afacerea propusa firma S.C. AMPELUM S.A. s-a hotarat sa investeasca 50.000 $ in instalatii de sudare, din care s-au cumparat 2 instalatii pentru sudare REHM de sudare MIG/MAG si cu electrod invelit seria contructiva MEGAPLUS, doua instalatii REHM de sudare MIG/MAG seria contructiva SYNERGIC, o instalatie de sudare in puncte si sapte polizoare manuale Black & Decker si alte instrumente care se utilizeza in constructii sudate.

Firma dispune de zece muncitori selectati in urma unui interviu si a unei probe practice.

Firma mai dispune pe langa cei zece muncitori si de:

- un inginer sudor;

- un maistru;

- un controlor;

- un tehnolog.

Salariile angajatilor firmei S.C. AMPELUM S.A. sunt negociate in functie de profitabilitatea firmei la un program de opt ore/zi.

2. Domeniu de aplicare

Standardul european SREN 729/4 a fost elaborat astfel incat:

- sa fie independent de tipul constructiei sudare care se fabrica;

- sa defineasca conditii de calitate pentru sudare atat in ateliere cat si pe santier;

- sa constituie un ghid pentru descrierea capabilitatii unui producator de a produce constructii sudate care sa indeplineasca conditiile specificate;

- sa poata fi utilizat de asemenea ca baza pentru evaluarea producatorului in ceea ce priveste capabilitatea de sudare a acestuia.

Acest Standard European se aplica atunci cand demonstrarea capabilitatii unui producator de a produce constructii sudate, indeplinind conditii de calitate specificate, este precizata intr-unul sau mai multe dintre urmatoarele documente:

- un contract intre partile implicate;

- un standard de aplicatie;

- o conditie reglementara.

Conditiile continute in acest standard european pot fi adoptate in intregime sau pot fi eliminate selectiv de catre producator daca nu sunt aplicabile constructiei respective. Acestea formeaza un cadru flexibil pentru controlul sudarii in urmatoarele cazuri:

Cazul 1:

Pentru a prevedea conditii specifice pentru sudare prin topire in contracte care cer ca producatorul sa aiba un sistem al calitatii conform EN 29001 sau EN 29002 si in care controlul documentat al sudarii are o importanta redusa asupra integritatii globale a constructiei finale.

Cazul 2:

Pentru a prevedea conditii specifice pentru sudarea prin topire ca ghid pentru dezvoltarea unui sistem al calitatii unui producator.

Cazul 3:

Pentru a prevedea conditii specifice pentru referinte in standardele de aplicatie care utilizeaza sudarea prin topire ca parte a conditiilor acestora sau intr-un contract intre partile interesate.

3. Referinte normative

Acest standard europen prin referintele date prevederi ale altor publicatii. Aceste referinte normative sunt citate in text in locul adectvat. Pentru referintele date, modificarile sau revizuirile oricareia din aceste publicatii se aplica acestui standard numai in cazul in care sunt introduse in acesta prin modificari sau revizuiri.

4. Analiza contractului si a proiectului

Producatorul trebuie sa analizeze conditiile contractuale si datele de proiectare prevazute de cumparator sau datele interne ale firmei pentru constructiile sudate proiectate de catre producator. De toate aceste probleme se va ocupa inginerul sudor al firmei.

Aceasta se face pentru a se asigura ca toate informatiile necesare pentru desfasurarea operatiilor de fabricatie sunt disponibile inainte de inceperea lucrarii. Producatorul trebuie sa-si afirme capabilitetea de a indeplinii toate conditiile contractuale referitoare la sudare si sa asigure planificarea adecvata a tuturor activitatiilor legate de calitate.

Orice subcontractant trebuie sa lucreze la dispozitia si sub responsabilitatea producatorului si trebuie sa indeplineasca integral conditiile prevazute in standard.

Controlul RX si US se face in colaborare cu alte firme care dispun de aceste instalatii si detin autorizatie pentru functionare.

Tratamentele termice se vor face dupa aceleasi criterii si tot in colaborare cu firme care detin autorizatie.

5. Sudorii

Toti sudorii si operatorii sudori trebuie sa fie calificati printr-o examinare corespunzatoare, conform partii adecvate a EN 287 sau EN 1418.

În vederea calificarii in limitele domeniilor de valabilitate descrise, sudorii sustin un examan teoretic si practic in fata unei comisii de examinare, stabilite conform instructiunilor organizatiilor interesate.

Examenul teoretic se refera la cunostintele profesionale de baza pe care trebuie sa le aiba un sudor pentru a asigura aplicarea tehnologiilor de sudare. Acesta se poate desfasura in scris, oral, pe caculator, prin observare/demonstrare si se limiteaza la procedeul pentru care se face calificarea.

Standardul cuprinde o lista a problemelor specifice care trebuie dezbatute, privind echipamentul, procedeul, materialele, protectia muncii, tehnologia, pregatirea pieselor, defectele sudurilor, domeniile de calificare.

Examenul practic consta in executarea, sub supravegherea comisiei de examinare, a unor probe cu imbinari sudate reprezentative pentru cele din productie. Se pot executa patru tipuri de probe ale caror dimensiuni si forme sunt date in standard, pentru table si tevi sudate cap la cap, respectiv in colt. Probele se executa in conditii prevazute pentru productie conform fiselor tehnologice de sudare, referitoare la toti factorii de influenta ai calificarii.

Probele sudate sunt supuse examinarii vizuale, completata in caz de incertitudine cu pulberi magnetice sau cu lichide penetrante.

Toate probele sudate se apreciaza in urma examinarilor si incercarilor dupa criterii unitare, stabilite de parti. Toate inregistrarile referitoare la calificari trebuie sa fie mentinute la zi.

Fig. 1 Pozitii de sudare pentru table