Pagina documente » Recente » Turismul in Egipt

Cuprins

acces premium
Aceasta lucrare poate fi descarcata doar daca ai statut PREMIUM si are scop consultativ. Pentru a descarca aceasta lucrare trebuie sa fii utilizator inregistrat.


Extras din document

CUPRINS
INTRODUCERE 2
CAPITOLUL 1. PREZENTAREA GENERALA A TARII 4
1.1. Particularitati ale cadrului fizico-geografic 4
1.1.1. Asezare geografica 4
1.1.2. Relief 4
1.1.3. Clima 5
1.1.4. Hidrografie 6
1.1.5. Vegetatia, fauna si sol 6
1.2. Particularitati ale cadrului demografic si economic 6
1.2.1. Populatia 6
1.2.2. Principalele orase 7
1.2.3. Economia 7
1.3. Prezentarea potentialului turistic al litoralului in Egipt 7
1.3.1. Potentialul turistic natural 7
1.3.2. Potentialul turistic antropic in Egipt 8
CAPITOLUL 2. ANALIZA INDICATORIILOR ECONOMICO-FINANCIARI ?I TURISTICI 15
2.1. Analiza indicatorilor economico-financiari 15
2.2. Analiza circulatiei turistice 23
CAPITOLUL 3. TURISMUL LITORAL IN EGIPT 26
3.1 Egiptul in perspectiva vizuala proprie 26
3.2 De ce am ales Egiptul 32
CAPITOLUL 4. STRATEGII SI PERSPECTIVE DE DEZVOLTARE A TURISMULUI LITORAL IN EGIPT 35
4.1. Analiza SWOT a turismului litoral in Egipt 35
4.2 Rolul obiectivelor turistice in alegerea turistilor straini 37
4.3. Oportunitati de dezvoltare a turismului litoral 42
CONCLUZII 48
BIBLIOGRAFIE 50
Anexe 51

Alte date

BIBLIOGRAFIE {p}

Anexe {p}

INTRODUCERE

Actualmente turismul s-a dovedit a fi o buna alternativa de diversificare economica pentru multe tari si in mod special pentru cele in curs de dezvoltare.

Unul din modurile in care o tara isi poate dezvolta economia este utilizarea intregul potential de care dispune. Turismul poate deveni un motor al modernizarii economice si o sursa de imbunatatire a nivelului de trai al populatiei.

Îmbunatatirea potentialului turistic se poate realiza prin modernizarea infrastructurii cresterii calitatii serviciilor,campanii publicitare atat in tara cat si in exterior.

Egiptul este o tara araba din nordul Africii si din Orientul Mijlociu, limitata la nord de Marea Mediterana, la est de Fasia Gaza, de Israel, de Golful Aquaba (prin intermediul caruia are contact cu Iordania si cu Arabia Saudita) si de Marea Rosie, la sud de Sudan, iar la vest de Libia.

Capiatala este Cairo.Numele arabic oficial al Egiptului, este de origine Semitica, insemnand probabil “o tara” sau “un stat”. Numele Egipt isi are originea in latinescuk Aegyptus derivat din cuvantul grecesc antic “aiguptos”, care la randu-i derivat de antica fraza egipteana “Hut ka Ptah”, numele unui templu al zeului Ptah la Memphis.

Aceastea sunt doar cateva date de identificare pentru aceasta tara, atat de misterioasa si frumoasa totodata prin insusi aceste mistere ce atrag anual mii si mii de turisti. Dar poate ca ele nu spun mare lucru pentru un simplu turist amator.

Desert, camile, piramide, dansuri orientale, Nefertiti sau Osiris acestea cu siguranta ii indica clar un singur loc: Egipt. Este inconfundabil Antic sau modern, povestea lui mereu a incantat si fascinant generetii intregi, de la copii de clasa a VI-a care invatau mecanic pentru prima data sa construiasca o piramida – ca figura geometrica – la femei simple care se doreau a fi Cleopatra considerand perfecta frumusetea acesteia, la oameni de stiinta care incercau sa afle o explicatie stiintifica pentru care egiptenii gaseau tot timpul una atat de simpla: vointa zeilor.

Daca exista un loc al contrastelor in lume, atunci sigur acesta este Egiptul.

Opulenta si saracie extrema, vegetatie luxurianta si desert, jeepuri, magari si camile se regasesc laolalta in aceasta lume araba.

Probabil ca rareori auzim vorbindu-se in jurul nostru sau prin diferite canale media de politica sau economia Egiptului.

Insa cu siguranta auzim deseori mentionandu-se si prezentandu-se cultura egipteana. Este mult prea bogata si interesanta pentru a putea fi ignorata.

Cine nu a auzit vreodata de faimoasele piramide? Sau de zeii egipteni?

De frumoasa Cleopatra ? sau de blestemul lui Tutankamon ? Acestea sunt doar cateva repere care traseaza o optica a ceea ce inseamna Egiptul Antic – de fapt ceea ce atrage si incanta cu adevarat la aceasta tara .

Echipa noastra a ales aceasta destinatie turistica tocmai datorita bogatiei sale culturale si a tot ce presupune istoria Egiptului Antic si nu numai.

Noi consideram ca este o tara fascinanta, mai ales prin prisma religiei, a obiceiurilor, a traditiilor si a culturii in general, atat de diferite si interesante in acelasi timp. Misterul tot timpul atrage. Nu doar necesitatea unei explicatii dar si interesul pentru fenomentul in sine.

Tocmai de aceea ne atrage tot ce presupune aceasta tara, iar documentarea pentru acest proiect ne-a ajutat in primul rand pe noi sa aflam mai multe lucruri referitoare la aceasta destinatie turistica.

Scaldat in istorie, cu mii de kilometri de oaze si desert, imprejmuit de apele Mediteranei, ale Marii Rosii si Nilului, Egiptul ofera toate posibilitatile pentru petrecerea unui sejur cu adevarat exotic si palpitant. Cu atmosfera sa unica si exotica promite sa fascineze si sa satisfaca orice imaginatie, oferind sansa unor descoperiri interesante, a unor sejururi care sa umple sufletul de bucurie.

CAPITOLUL 1. PREZENTAREA GENERALA A TARII

1.1. Particularitati ale cadrului fizico-geografic

1.1.1. Asezare geografica

Egiptul (in araba ??????? ??? ???????) (?umh?riyyat Mi?r al-?Arabiyyah) este o ?ara araba care leaga coltul nord-estic al Africii si marginea sud-vestica a Asiei, fiind una din putinele tari din lume care se intind pe doua continente.

Se invecineaza in nord-est cu Israel si Arabia Saudita, in sud cu Sudan, iar in vest cu Libia. In partea de nord, litoralul Marii Mediterane este granita naturala, rol indeplinit si de Marea Rosie si Golful Suez in partea estica. Intre desert si tarmul muntos al Marii Rosii, teritoriul Egiptului este strabatut de fluviul Nil Fig. 1. Asezarea geografica a Egiptului si vecinii

(www.infoturism.ro)

Se afla la intersectia paralelei de 30C° latitudine nordica cu 30C° longitudine vestica, si de asemenea la intersectia tropicului Racului cu acelasi meridian.

Are o suprafata de aproximativ 1.002.450 km2, ocupand locul 30 ca intindere in lume.