Pagina documente » Recente » Imagine si brand.Fabrica de dulciuri ,,Bucuria'

Despre lucrare

acces premium
Aceasta lucrare poate fi descarcata doar daca ai statut PREMIUM si are scop consultativ. Pentru a descarca aceasta lucrare trebuie sa fii utilizator inregistrat.


Cuprins

CUPRINS
INTRODUCERE 1
CAPITOLUL 1. 3
BRANDUL SI IMAGINEA IN ORGANIZATII 3
1.1. Consideratii generale privind brandul 3
1.2. Functiile brandului 4
1.3..Brand organizational 6
1.3.1.Imaginea de Brand/marc? 6
1.4.Branding-ul ca metoda de promovare 9
1.5.Conceptul de rebranding 15
CAPITOLUL 2.PREZENTAREA S.C. ?BUCURIA? S.A. 17
2.1.Scurt istoric 17
2.1.1. Obiect de activitate 18
2.2.Produse oferite 18
2.3.Analiza SWOT 20
2.4. Macromediul si micromediul S.A. Bucuria 21
2.4.1. Macromediul de marketing. 23
2.5.Mijloace de promovare 26
CAPITOLUL 3. 30
STUDIU DE CAZ 30
Strategii de Promovare a Produselor in Cadrul. S.C. ?BUCURIA? S.A 30
3.1.Strategie general? de comunicare 30
3.1.1. Strategia de rebranding 35
3.1.2.Obiectivele procesului de rebranding 36
3.2.Mixul de marketing 38
3.2.1.Strategiile de pre? 39
3.3.Strategiile de promovare 40
3.4. Chestionar pe angaja?i ?i consumatori ?n Republica Moldova ?i Rom?nia 41
3.4.1. Obiectivele cercet?rii 41
3.4.2. Interpretarea rezultatelor 42
CONCLUZII ?I PROPUNERII 50
BIBLIOGRAFIE 52
ANEXE 53

EXTRAS DIN DOCUMENT

3.4.2. Interpretarea rezultatelor {p}

CONCLUZII SI PROPUNERII {p}

BIBLIOGRAFIE {p}

ANEXE {p}

INTRODUCERE

Imaginea de branding este dat de mixul de marketing. Si mai sunt o serie de factori care o influenteaza: produsul este un prim factor care da imaginea de marca, urmat indeaproape de pret, dar si de distributie. Distributia este cea care face corelatie intre produs si brandul pe care doresti sa-l construiesti pentru ca, toate ca toate dar, nu poti crea un brand pentru un produs pe care nu il gase?ti la tot pasul.

Experienta intreprinderilor moderne si performante in tarile dezvoltate demonstreaza ca rezultatele acestora se datoreaza in buna masura, uneori chiar decisiv, utilizarii unor branduri cunoscute si recunoscute pe piata.

Rolul si contributia acestora in obtinerea unor rezultate economice superioare au crescut intr-atat incat, in prezent, in multe tari s-a declansat o veritabila competitie pentru achizitionarea intreprinderilor posesoare de branduri de prestigiu care au intrat de-a lungul timpului in constiinta consumatorilor individuali si utilizatorilor institutionali.

În aceste conditii, apare firesc si necesar interesul intreprinderilor noastre pentru cunoasterea si aprofundarea intregii problematici a utilizarii brandurilor in activitatile de piata, deoarece, la moment, , acesta se afla in stare embrionara.

Majoritatea producatorilor locali sunt putin familiarizati cu acest domeniu si nu se ocupa serios de acest lucru din motive pur economice. Se poate insa de spus ca firmele care vor invata sa foloseasca mai eficient elementele politicii de branding, vor beneficia de avantaje semnificative in lupta lor cu concurentii.

Scopul si sarcinile lucrarii consta in a determina masurile necesare pentru crearea si promovarea brandurilor, care lucru stiut, pozitioneaza produsele pe piata, le intareste pozitiile si are un impuls la majorarea vinzarilor, precum si fundamentarea pe aceasta baza a strategiilor pentru atingerea acestor scopuri. Sarcinile principale ale lucrarii trasate de obiectivul dat sunt:

- Studierea si prezentarea fundamentelor teoretice in domeniul brandului, precum si caracteristicile dezvoltare si promovare ale acestuia;

- Evidentierea metodelor de evaluare financiara a brandurilor;

- Studierea si analiza principiilor de marketing implementate in activitatea S.C. „BUCURIA” S.A.

- Definirea directiilor de perfectionare a managementului brandingului in cadrul S.C. „BUCURIA” S.A."", astfel incat intreprinderea sa-si desfasoare o activitate eficienta si competitiva.

Sinteza rezultatelor obtinute, concluziile principale ale cercetarilor efectuate la tema si recomandarile inaintate ar putea contribui, in opinia noastra, la ridicarea eficientei promovarii produselor pe piata .

CAPITOLUL 1.

BRANDUL SI IMAGINEA ÎN ORGANIZATII