Pagina documente » Stiinte Economice » Analiza procesului de desfacere a produselor (S.C. XYZ S.A.)

Cuprins

lucrare-licenta-analiza-procesului-de-desfacere-a-produselor-s.c.-xyz-s.a.-
Aceasta lucrare poate fi descarcata doar daca ai statut PREMIUM si are scop consultativ. Pentru a descarca aceasta lucrare trebuie sa fii utilizator inregistrat.
lucrare-licenta-analiza-procesului-de-desfacere-a-produselor-s.c.-xyz-s.a.-


Extras din document

CUPRINS
CAPITOLUL I
Prezentarea generala a firmei S.C. POLYINVEST S.A.;
1.1. Profilul de activitati, baza juridical de organizare si functionare;
1.2. Organizarea structurala a societatii POLYINVEST S.A.;
1.3. Prezentarea produselor comercializate;
1.4. Caracterizarea activitatii economice a societatii pe baza principalilor indicatori econoico-financiari;
CAPITOLUL II
Analiza procesului de desfacere a produselor
2.1. Activitati specifice activitatii de desfacere;
2.2. Organizarea structurala a departamentului de desfacere;
2.3. Sistemul de relatii privind activitatile de desfacere;
CAPITOLUL III
Analiza activitatii de desfacere
3.1. Analiza valorilor desfacerilor pe total si pe structura;
3.2. Dinamica stocurilor de marfuri;
3.3. Analiza modului de organizare a livrarilor;
3.4. Influenta rezultatelor economice rezultate asupra activitatii de desfacere;
CAPITOLUL IV
Masuri propuse in vederea extinderii vanzarilor la S.C. POLYINVEST S.A.;
4.1. Masuri propuse in vederea imbunatatirii activitatiid de desfacere la S.C. POLYINVEST S.A.;
4.2. Masuri propuse in vederea imbunatatirii activitatii de promovare a produselor comercializate la S.C. POLYINVEST S.A. ;
CONCLUZII

Alte date

?Introducere

Contextul economico-social de abordare a problematicii specifice comercializarii produselor

Tranzitia la economia de piata, determina schimbari substantiale in conditiile de desfasurare a activitatii economice.

In prezent, firmele sunt tot mai obligate sa-si restructureze radical obiectivele si strategiile de piata. Daca anterior ele operau in conditiile concurentei si clientelei stabile si cunoscute, in prezent firmele activeaza in conditiile unui adevarat razboi, in care au loc schimbari rapide ale concurentei, progrese tehnologice, aparitii de noi legi si politici comerciale si o scadere continua a fidelitatii clientelei. Firmele trebuie sa faca fata acum unei concurente sporite pe plan global, deteriorarii mediului inconjurator, neglijarii infrastructurii, stagnarii economice si multor probleme de natura economica, politica si sociala.

Toate acestea sunt probleme dificile, dar ele sunt si in acelasi timp ocazii de afaceri. În conditiile formarii unei piete globale, firmele autohtone vor putea conta pe o cerere mult mai mare pentru produsele si serviciile lor. Partea negativa este ca ele vor avea de infruntat mult mai multi concurenti.

Deteriorarea mediului inconjurator ofera posibilitati nelimitate care pot pune la punct mijloace eficiente de rezolvare a acestor situatii. Neglijarea infrastructurii reprezinta o ocazie uriasa pentru firmele din domeniu constructiilor, transporturilor si comunicatiilor. Stagnarea economiei si recesiunea vor favoriza firmele care vor sti sa produca si sa comercializeze cu cheltuieli reduse.

In alte ramuri industriale, firmele isi realizeaza produsele prin intermediul unor linii de montaj globale. Realitatea este ca multe produse si servicii de pe piata interna sunt un fel de ``hibrizi’’, proiectarea, materia prima, productia si asamblarea lor relizandu-se in diverse tari. Firmele care vor reusi in afaceri in viitor, vor fi cele care vor izbuti sa puna la punct cele mai eficiente retele globale.

In paralel cu expansiunea pietelor globale are loc si o dezvoltare a blocurilor economice regionale. In viitor este posibil ca America de Nord sa devina un bloc comercial care va acorda un tratament preferential bunurilor produse in interiorul sau. Piata Comuna Europeana alcatuita din 12 state membre si 340 de milioane consumatori, este in plin proces de eliminare a barierelor comerciale interne si stabilirea unor standarde si reglementari comune, ea fiind in prezent o piata mai mare decat Statele Unite. In acelasi timp, Japonia si alte tari din Orientul indepartat incearca sa formeze un bloc comercial in acea regiune. Concluzia este evidenta : harta economica a lumii se schimba cu rapiditate.

O alta problema care influenteaza mediul economic contemporan este reprezentata de decalajul veniturilor. Pe parcursul ultimelor decenii, o mare parte a lumii a devenit tot mai saraca. Cu toate ca salariile au crescut, puterea de cumparare a inregistrat un declin.

Recesiunea din Statele Unite a influentat dupa cum era de asteptat, si alte economii. Europa Occidentala a alunecat si e pe panta recesiunii, fapt care a contribuit la reducerea importurilor europene din orientul indepartat. Astfel, a fost afectata in mod negativ si activitatea economica din aceasta regiune. Toate aceste elemente demonstreaza inca odata complexitatea si interdependentele care exista in structura economiei mondiale.

Din cealalta parte, tarile din Europa Rasariteana incearca sa treaca la economia de piata, lucru care se dovedeste insa a fi dificil. Guvernele occidentale acorda imprumuturi si fac investitii in tarile din blocul estic, dar, resursele acestora sunt destul de limitate pentru a avea un impact suficient destul de puternic asupra situatiei lor economice.

Un alt factor care influenteaza mediul economic global consta in obligatia firmelor de a-si asuma tot mai mult raspunderea pentru urmarile propriilor actiuni asupra mediului inconjurator. In trecut, o firma din domeniul industriei chimice putea sa degaje produse toxice in atmosfera sau sa elimine deseuri chimice care poluau apa si solul fara a fi obligata sa dea socoteala cuiva. Firma in cauza nu incerca sa afecteze in mod deliberat mediul, ci doar sa pastreze costurile la un nivel cat mai scazut.

Astazi, sunt insa in viguare diferite legi privind protectia mediului, care impun firmelor instalarea de echipamente diverse pentru reducerea si supravegherea gradului de poluare.

Este evident faptul ca firmele vor fi din ce in ce mai raspunzatoare pentru eliminarea reziduurilor, materialelor folosite pentru ambalaj, depozitarea deseurilor si alte produse cu influenta negativa asupra mediului rezultate din activitatile productive si din cele de comercializare.

La nivelul pietelor de consum si a celor de afaceri au avut loc si alte schimbari semnificative.

Pietele de consum si cele de afaceri se afla in plina evolutie, firmele solicita furnizorilor produse mai bune din punct de vedere calitativ, livrarea mai rapida, servicii mai bune si preturi mai mici. Ele sunt obligate sa micsoreze durata de crestere a noilor produse, datorita reducerii ciclului de viata al acestora. In plus, firmele trebuie sa identifice modalitati mai bune de distribuire si promovarea produselor, cu costuri mai scazute.

Adaptarea firmelor romanesti la cerintele pietei interne si externe necesita dezvoltarea corespunzatoare a activitatii de marketing, care presupune, prioritar, acceptarea ideii de orientare a activitatii macroeconomice catre piata, catre nevoile de consum, catre mediul lor ambiant.

In trecut, cand se putea vorbi de ``afaceri normale``,firmele puteau rezista concurentei prin aplicarea unei politici agresive de vanzari si reclama a produselor. Este ceea ce s-a numit ``marketing ``