Pagina documente » Recente » CONTINUTUL MIX-ULUI PROMOTIONAL LA NIVELUL UNEI BANCI COMERCIALE

Cuprins

acces premium
Aceasta lucrare poate fi descarcata doar daca ai statut PREMIUM si are scop consultativ. Pentru a descarca aceasta lucrare trebuie sa fii utilizator inregistrat.


Extras din document

CUPRINS
CAPITOLUL 1: ROLUL SI CONTINUTUL SISTEMULUI COMUNICATIONAL 1
1.1. Rolul comunicatiei in marketing 1
1.2. Continutul procesului comunicational 3
1.3. Mix-ul promotional 5
1.3.1. Publicitatea 6
1.3.2. Promovarea vanzarilor 13
1.3.3. Relatiile publice 15
1.3.4. Manifestarile promotionale 16
1.3.5. Forte de vanzare 18
1.3.6. Utilizarea marcii 19
1.4. Strategii promotionale 20
CAPITOLUL 2: PREZENTAREA BANCII COMERCIALE ROMANE 22
2.1. Evolutia Bancii Comerciale Romane 22
2.1.1. Istoric 22
2.1.2. Obiect de activitate 23
2.1.3. Forma de proprietate 25
2.1.4. Date despre actionariat 25
2.2. Oferta de produse a Bancii Comerciale Romane 26
2.2.1. Alinierea produselor si serviciilor oferite de B.C.R. 30
2.2.2. Produse si servicii oferite de Banca Comerciala Romana 31
2.2.3. Alte servicii oferite de B.C.R. 36
2.3. PIATA BCR 37
2.3.1. Aria pietei 37
2.3.2. Structura pietei 37
2.3.3. Capacitatea pietei 37
2.3.4. Dinamica pietei 40
2.4. Structura organizatorica a BCR 40
A. Adunarea General? a Ac?ionarilor 40
2.5. Analiza concurentei 45
CAPITOLUL 3: ANALIZA COMPONENTELOR MIX-ULUI PROMOTIONAL LA BANCA COMERCIALA ROMANA 47
3.1. Publicitatea la BCR 47
3.2. Promovarea vanzarilor la BCR 49
3.3. Relatiile publice la BCR 51
3.4. Participarea la manifestari promotionale a BCR 53
3.5 Forta de vanzare la BCR 53
3.6. Importanta marcii BCR 55
3.7. Bugetul campaniei 57
3.8. Strategii promotionale la BCR 58
CONCLUZII SI PROPUNERI 59
BIBLIOGRAFIE 61

Alte date

2.4. Structura organizatorica a BCR {p}

A. Adunarea Generala a Actionarilor {p}

2.5. Analiza concurentei {p}

CAPITOLUL 3: ANALIZA COMPONENTELOR MIX-ULUI PROMOTIONAL LA BANCA COMERCIALA ROMANA {p}

3.1. Publicitatea la BCR {p}

3.2. Promovarea vanzarilor la BCR {p}

3.3. Relatiile publice la BCR {p}

3.4. Participarea la manifestari promotionale a BCR {p}

3.5 Forta de vanzare la BCR {p}

3.6. Importanta marcii BCR {p}

3.7. Bugetul campaniei {p}

3.8. Strategii promotionale la BCR {p}

CONCLUZII SI PROPUNERI {p}

BIBLIOGRAFIE {p}

CAPITOLUL 1: ROLUL SI CONTINUTUL SISTEMULUI COMUNICATIONAL

1.1. Rolul comunicatiei in marketing

În conditiile in care schimbarile produse in ultimele decenii pe plan mondial au determinat o crestere considerabila a importantei comunicarii de marketing, tot mai multe organizatii acorda acesteia o atentie sporita, atribuindu-I un loc aparte in politica lor globala.

Pentru a-si vinde produsele, serviciile, ideile, oamenii de afaceri investesc in comunicare, scopul fiind in esenta atragerea cumparatorilor. În conditiile concurentei crescande, produsele nu se mai impun doar prin calitatile lor. Au nevoie de credibilitate, trebuie prezentate consumatorilor potentiali astfel incat acestia sa le cunoasca caracteristicile distincte.

Orice intreprindere este angrenata intr-un sistem complex de comunicare comerciala, comunicand cu distribuitorii, consumatorii, cu propriul personal si cu celelalte componente ale mediul sau extern. În acest scop managerii intreprinderilor apeleaza la comunicarea de marketing.

Comunicarea reprezinta o mare afacere investindu-se sume enorme, subiect care ridica mari divergente de opinie.

Comunicarea de marketing este inevitabila. Toata lumea face reclama; de fiecare data cand vorbim sau ne imbracam, atragem atentia asupra modului in care dorim sa ne perceapa ceilalti. În acest caz produsul promovat este propria mea persoana.

Sunt multe moduri de a aborda comunicarea de marketing – ca si concept, ca si o industrie, ca si un mod de viata – si mai multe puncte de vedere si moduri de a raspunde acesteia, dar cert este ca acest fenomen capata o tot mai mare amploare, ca urmare a costurilor imense implicate, comunicarea de marketing reprezentand un veritabil sector economic.

Întreprinderea romaneasca a parcurs ultimul deceniu al secolului al XX-lea, confruntandu-se cu numeroase probleme de natura economico-sociala si politica. Transformarile care s-au produs in Romania, incepand cu anul 1990, au generat schimbari profunde atat in mediul intern cat si extern al fostelor intreprinderi de stat, determinandu-l sa adopte o conduita specifica noilor conditii ale economiei de piata.

Concomitent, apar in Romania noi societati private, existand astfel o concurenta din ce in ce mai puternica. Pentru a supravietui, si din dorinta de a veni pe piata cu oferta competitiva, cei mai responsabili dintre manageri adopta o atitudine de orientare a activitatii in spiritul marketingului.

Chiar daca principiile si metodele marketingului nu erau cu totul straine intreprinderilor romanesti inainte de 1989, numai dupa 1990 ele par a devenii constiente de necesitatea integrarii acestora intr-o politica globala coerenta. În acest context, apar cele dintai preocupari ale agentilor economici in domeniul comunicarii specifice marketingului.

Evaluarea rolului comunicatiilor de marketing are ca punct de plecare analiza modului in care diferitele categorii de public percep demersurile specifice domeniului. În acest sens,firma austriaca Fessel – GFK a realizat un studiu, in anul 1996, in tarile din Europa Centrala si de Est, pentru a vedea cum e perceputa comunicarea de marketing de catre consumatori, mai exact publicitatea.

Datele obtinute din studiu indica o opinie si o atitudine favorabila cu privire la publicitate; spre deosebire de cel occidental, care a inceput sa se simta agasat de comunicarea de marketing, publicul din Romania este mult mai receptiv la acest tip de comunicare. S-a constatat ca publicul consumator roman este mai convins de importanta reclamei decat cea mai mare parte a oamenilor de afaceri romani. Principalele motive pentru care multi manageri romani nu-si fac reclame sunt:

- nu-si dau seama de importanta ei;

- isi vand multumitor produsele si serviciile chiar si fara reclama;

- publicitatea e prea scumpa;

- nu au salariati specializati in acest domeniu si nu isi permit sa apeleze la agentii specializate.

Însa, contribuind semnificativ la dezvoltarea fiecarei organizatii, comunicatia de marketing joaca un rol important si in dezvoltarea economica a societatii. Demersurile comunicationale intreprinde de participantii la tranzactii intr-un anumit sector sunt in masura sa stimuleze concurenta.

Întreprinderile romanesti pentru a face fata concurentei din ce in ce mai puternice si pentru a depasii crizele de identitate trebuie sa-si reconsidere pozitia.

În concluzie, se poate spune ca, in prezent, fiecare organizatie in parte trebuie sa reconsidere rolul comunicatiilor de marketing si sa adopte o atitudine corespunzatoare.

Comunicarea nu poate insa rezolva orice fel de problema, ea nu are capacitatea de a anula efectele negative ale unei politici eronate in materie de produs, pret sau distributie. Oricat de mari ar fi sumele care ii sunt alocate, comunicarea nu poate impune un produs care nu corespunde cerintelor pietei.

1.2. Continutul procesului comunicational

Prin politica de comunicare si mijloacele care o concretizeaza, societatea urmareste o difuzare cat mai ampla a unor informatii despre activitatea, produsele si serviciile sale, dar si receptionarea modului cum acestea sunt primite si apreciate de destinatari.

Un sistem de comunicare este alcatuit din urmatoarele elemente:

? emitatorul si receptorul

? doua unelte ale comunicarii: mesajul si mediul de transmitere al acestuia

? functiile comunicarii: codificarea, decodificarea, raspunsul si feedback-ul

? perturbatiile

Emitorul este partea care transmite mesajul, iar receptorul este partea care primeste mesajul. Mesajul reprezint set de simboluri transmise de emitator, ier canalele prin care acesta este transmis poarta numele de medii. Codificarea este procesul de transpunere in forma simbolica a informatiilor. Decodificarea este procesul prin care receptorul asociaza sensuri simbolurilor codificate. Raspunsul este reactia receptorului dupe este expus mesajului, iar comunicarea raspunsului catre emitator poarta numele de feedback. Distorsiunea este un element neplanificat, care consta in receptarea unui mesaj diferit fata de cel transmis de emitator.

Sistemul de comunicare poate fi simbolizat grafic astfel: