Nov 10 2019
Analiza activitatii tehnico - economice in sectorul de obtinere a branzeturilor cu pasta oparita (S.C
Postat de licenteoriginale • In Stiinte Economice
Cuprins
Aceasta lucrare poate fi descarcata doar daca ai statut PREMIUM si are scop consultativ. Pentru a descarca aceasta lucrare trebuie sa fii utilizator inregistrat.
Extras din document
Cuprins:Introducere
CAPITOLUL 1
PREZENTAREA GENERALA S.C. "LIO PREST" S.R.L.
1.1CADRUL JURIDIC AL S.C. "LIO PREST" S.R.L.
1.2.AMPLASAREA TERITORIALA
1.3.PROFILUL SI OBIECTUL DE ACTIVITATE
1.4.STRUCTURA ORGANIZATORICA
1.5.BAZA MATERIALA A S.C. "LIO PREST" S.R.L.
1.6. PIATA SI COMERCIALIZAREA
CAPITOLUL 2
INDUSTRIALIZAREA LAPTELUI IN S.C. "LIO PREST" S.R.L.
2.1. SECTORUL DE PRELUCRARE AL LAPTELUI
2.2. UTILITATI IN CADRUL SOCIETATII
2.3. PRODUSE OBTINUTE IN S.C. "LIO PREST" S.R.L.
2.4. CARACTERISTICI ALE BRANZETURILOR
2.5. MATERII PRIME SI AUXILIARE UTILIZATE IN PROCESUL INDUSTRIAL PENTRU OBTINEREA BRANZETURILOR
CAPITOLUL 3
TEHNOLOGIA DE OBTINERE A BRANZETURILOR CU PASTA OPARITA IN CADRUL S.C. "LIO PREST" S.R.L
3.1. PROCESUL TEHNOLOGIC DE FABRICARE A CASCAVALULUI
CAPITOLUL IV
CAPITOLUL 4.
MANAGEMENTUL SIGURANTEI ALIMENTELOR STUDIUL HACCP- CASCAVAL DALIA
CAPITOLUL V
ANALIZA ACTIVITATII ECONOMICO-FINANCIARE IN S.C. "LIO PREST" S.R.L.
4.1. ANALIZA PRINCIPALILOR INDICATORI ECONOMICO-FINANCIARI DIN CADRUL S.C. "LIO PREST" S.R.L.
CONCLUZII SI PROPUNERI
Alte date
?IMPORTANTA PRODUCTIEI DE LAPTE. TENDINTE SI DISPONIBILITATI. CONSUM PE PLAN MONDIAL SI NATIONAL.
Importanta economica. In cadrul produselor animaliere, productia de lapte ocupa al doilea loc dupa carne, ca importanta economica si alimentara, fiind una din cele mai ieftine surse de proteina animala cu valoare biologica ridicata. In tarile cu zootehnie avansata, valoarea productiei de lapte reprezinta circa 30-40% din venitul brut al productiei agricole. In conditiile civilizatiei moderne, consumul de lapte si produse lactate pe locuitor reprezinta un indicator important al standardului de viata, laptele si derivatele sale fiind indispensabile in asigurarea unei alimentatii stiintifice, rationale.
Importanta trofico-biologica. Laptele si produsele obtinute din prelucrarea lui constituie alimente valoroase in hrana omului. Prin continutul variat si bogat in substante nutritive, laptele reprezinta alimentul ideal pentru copii, indispensabil mai ales in primele luni de viata. Pentru majoritatea bolnavilor, convalescentilor si a muncitorilor care lucreaza in mediu toxic, laptele este un aliment valoros si necesar, avand o deosebita actiune de fortificare a organismului. Fiecare component al laptelui prezinta un rol incontenstabil din punct de vedere nutritiv si biologic, in apararea si mentinerea starii de sanatate a organismului.
Proteinele din lapte se caracterizeaza printr-un continut ridicat in aminoacizi esentiali, fiind apropiate ca valoare biologica de proteinele din ou. Cercetarile recente au stabilit ca, in alimentatia stiintifica cel putin jumatate din proteinele de origine animala trebuie sa fie asigurate din lapte si produse lactate, deoarece in compozitia acestora se gasesc peste 22 de aminoacizi, din care majoritatea sunt esentiali.
Lipidele laptelui se caracterizeaza prin nivel ridicat al digestibilitatii, datorita punctului relativ scazut de topire si continutului in acizi grasi cu un numar mic de atomi de carbon.
Lactoza din lapte impiedica prin formarea acidului lactic dezvoltarea in intestin a microflorei saprofite de putrefactie. De asemenea, acidul lactic asigura patrunderea calciului din lapte in circuitul sanguin. Sarurile minerale din lapte se carcaterizeaza printr-un continut bogat in fosfor si calciu, aflate in raport (Ca/P = ¼), apropiat de cel existent in oase.
Vitaminele se gasesc in cantitati apreciabile in lapte, incat un litru de lapte poate sa acopere zilnic 25% din necesarul de vitamina B2, peste 15% din necesarul de vitamina PP, fiind o sursa completa de vitamine B12 si D2.
Valoarea calorica scazuta a laptelui si produselor acido-lactice reprezinta, de asemenea, o caracteristica importanta in contextul intensificarii activitatii nervoase si reducerii efortului fizic.
Productia mondiala de lapte. Pe plan mondial, se constata o crestere continua a productiei de lapte, cu ritmuri mai inalte in tarile aflate in curs de dezvoltare. Totusi, sporirea productiei nu satisface cerintele de consum raportate la ritmul de crestere a populatiei.
In ultimul deceniu, productia de lapte pe plan mondial a inregistrat un ritm mediu de crestere anuala de 1,9%, fiind in 2001 de 471 milioane tone, din care 428,213 milioane tone a revenit laptelui de vaca, respectiv 90,91%. Din totalul productiei mondiale, Europa produce peste 40%. Principalele tari producatoare sunt U.R.S.S., S.U.A., Franta, Germania, India. Cea mai mare productie pe locuitor se realizeaza in Noua Zeelanda, revenind peste 2100 kg/an/locuitor.
Documente similare
· Analiza activitatii tehnico - economice in sectorul de obtinere a branzeturilor cu pasta oparita ...· SC Eva Salon SRL - Analiza Activitatii Economice.doc
· Rolul parghiilor economice in dezvoltarea activitatii agentilor economici. Analiza sistemului de ...
· Consideratii tehnico economice si de exploatare a navei portcontainer
· Aspecte tehnico - economice privind utilizarea energiei regenerabile
· Aspecte tehnico-economice privind utilizarea energiei regenerabile
· Aspecte tehnico-economice privind utilizarea energiei regenerabile
· Studiul conditiilor generale de vegetatie si tehnico-economice, privind padurile
· Analiza diagnostic ca evidenta tehnico-operativa si analitica a mijloacelor fixe (S.C. XYZ S.A.)
· Obligatia fiscala in urma activitatii economice a contribuabilului