Pagina documente » Stiinte Economice » Analiza capacitatii intreprinderii de adoptare a proiectului de investitii (S.C. XYZ S.R.L.)

Cuprins

lucrare-licenta-analiza-capacitatii-intreprinderii-de-adoptare-a-proiectului-de-investitii-s.c.-xyz-s.r.l.-
Aceasta lucrare poate fi descarcata doar daca ai statut PREMIUM si are scop consultativ. Pentru a descarca aceasta lucrare trebuie sa fii utilizator inregistrat.
lucrare-licenta-analiza-capacitatii-intreprinderii-de-adoptare-a-proiectului-de-investitii-s.c.-xyz-s.r.l.-


Extras din document

CUPRINS
1.Analiza capacitatii intreprinderii de adoptare a proiectului de investitii 2
1.1 Prezentare Coca Cola Hellenic Bottling Company 2
1.3.Prezentare Dorna Apemin 14
2.Evaluarea si selectarea proiectului de investitii in mediu cert 24
2.1 Cash-flow disponibil, valoarea actualizata neta, rata interna de rentabilitate 24
2.2. Alti indicatori folositi in evaluarea proiectelor de investitii 19
3.Evaluarea si selectarea proiectelor de investitii in mediu incert 20
3.1. Analiza sensitivitatii 20
3.2 Analiza scenariilor 22
3.3 Analiza pragului de rentabilitate 23
3.4 Analiza Monte Carlo 34
3.5 Arbori de decizie 37
3.6 Optiuni reale 43
3.7. Impactul finantarii asupra proiectului de investitii 48
Bibliografie 49

Alte date

?

1.Analiza capacitatii intreprinderii de adoptare a proiectului de investitii

1.1 Prezentare Coca Cola Hellenic Bottling Company

Coca-Cola este cel mai mare producator, distribuitor si comerciant de bauturi concentrate non-alcoolice si siropuri din lume.Bauturi gata preparate care poarta marca Coca-Cola si care erau vandute in SUA inca din 1886 sunt acum vandute in peste 200 de tari si includ produsele de bauturi racoritoare de top in majoritatea acestor tari.

Intreprinderea se bazeaza pe bauturi racoritoare carbogazoase, dar si pe o larga paleta de bauturi necarbogazoase.Se produc concentrate si siropuri dar si bauturi gata preparate ce se vand catre operatori de imbuteliere, distribuitori, mari lanturi de restaurante si magazine care folosesc dozatoare.Coca Cola produce, vinde si distribuie si sucuri si anumite tipuri de ape plate si ape minerale.In plus, se detin participatii in numeroase firme de imbuteliere.

Firma a fost inregistrata in septembrie 1919 sub legile statului Delaware si a urmat unei afaceri din Georgia infiintata in 1892.

Coca Cola este unul din numerosii concurenti de pe piata bauturilor.Din aproximativ 50 miliarde de portii de bauturi consumate peste tot in lume zilnic, peste 1.2 miliarde sunt inregistrate sub marca Coca-Cola.

Structura operationala a companiei include urmatoarele segmente operationale, primele cinci fiind considerate segmente strategice:

America de Nord;

Africa;

Asia;

Europa,Eurasia si Orientul mijlociu;

America Latina;

Corporatii

Aceasta structura este baza pentru raportele financiare interne ale companiei.

Compania vinde concentratele si siropurile pentru bauturi imbuteliate catre firmele speciale de imbuteliere.In plus, se vand si produse de ape purificate cum este Dasani catre firmele autorizate de imbuteliere.Acestia din urma fie combina siropul cu apa carbogazoasa sau combina concentratul cu indulcitori, apa si apa carbogazoasa pentru a produce bauturile racoritoare.Bauturile racoritoare gata preparate sunt imbuteliate in ambalaje speciale ce poarta marca Coca Cola si apoi vandute catre intermediari en-detail si en-gros.

Cererea consumatorilor determina productia optima a companiei analizate.Aceasta cerere poate varia de la o zona la alta sau se poate schimba de-a lungul timpului.Utilizand strategia specifica acestei companii si cu un accent puternic pe Coca-Cola, intreprinderea incearca sa consolideze marcile existente si in acelasi timp sa largeasca aria de marci si produse pentru a satisface intr-o masura cat mai mare cerintele consumatorilor din fiecare arie geografica.

In cursul anului 2003 s-au achizitionat mai multe marci si licente pentru branduri.Printre acestea putem mentiona:Cosmos in Filipine, Multivita –apa de izvor in Polonia, Dorna Apemin in Romania, Neverfail Springwater in Australia, Chaudfontaine in Belgia si Valpre in Africa de Sud.