Pagina documente » Recente » Analiza cifrei de afaceri la S.C.

Despre lucrare

acces premium
Aceasta lucrare poate fi descarcata doar daca ai statut PREMIUM si are scop consultativ. Pentru a descarca aceasta lucrare trebuie sa fii utilizator inregistrat.


Cuprins

Cuprins
INTRODUCERE 3
CAPITOLUL 1. 5
PREZENTAREA SOCIETATII S.C. ROVIMCON COMPANY S.A. 5
1.1. Date de identificare 5
1.2.Gama de produse fabricate si/sau servicii prestate 6
1.3. Structura organizatorica si manageriala 8
1.4.Piata societatii comerciale 9
1.5.Analiza swot 12
CAPITOLUL 2. ANALIZA CIFREI DE AFACERI 21
LA SC ROVIMCON COMPANY SA. 21
2.1. Analiza patrimonial? a echilibrului financiar 21
2.1.1. Analiza marjei comerciale 21
2.2. Analiza rezultatelor firmei 23
2.2.1. Analiza cifrei de afaceri 24
2.2.2. Analiza capacit??ii de autofinan?are 28
2.3. Diagnosticul rentabilit??ii firmei prin intermediul ratelor 29
2.3.1. Analiza ratei rentabilit??ii economice 30
2.3.2. Analiza ratei rentabilit??ii financiare 35
2.4.C?i de cre?tere a cifrei de afaceri la SC ROVIMCON COMPANY S.A. 38
CAPITOLUL 3.STUDIUL PRIVIND ELABORAREA STRATEGIEI DE DEZVOLTARE IN CADRUL FIRMEI SC ROVIMCON COMPANY SA 39
3.1. Stabilirea locului firmei. 39
3.2. Fundamentarea Strategiei de dezvoltare a firmei 39
3.3. Formularea Strategiei firmei 42
3.4. Implementarea Strategiei de dezvoltare la S.C. ROVIMCOM COMPANY S.A. 45
3.4.1. Factori care influenteaza calitatea productiei industriale 45
3.4.2. Orientarea catre client 46
3.4.3. Politica in domeniul calitatii 46
3.4.4. Planificare 47
3.4.5. Competenta, constientizare si instruire 47
3.4.6. Masurare, analiza si imbunatatire 49
CONCLUZII ?I PROPUNERI 56
BIBLIOGRAFIE 58

EXTRAS DIN DOCUMENT

3.4.4. Planificare {p}

3.4.5. Competenta, constientizare si instruire {p}

3.4.6. Masurare, analiza si imbunatatire {p}

CONCLUZII SI PROPUNERI {p}

BIBLIOGRAFIE {p}

INTRODUCERE

Cifra de afaceri exprima totalitatea veniturilor obtinute din activitati comerciale curente , fiind unul dintre cei mai importanti indicatori de masurare a performantelor economice ale unei intreprinderi.Practic, cifra de afaceri permite determinarea pozitiei pe piata a unei societati, ofera informatii despre dinamica activitatii, sansele de extindere a afacerii sau importanta intreprinderii in cadrul sectorului

In spatiul socio-economic in care activeaza, intreprinderea trebuie sa-si probeze permanent viabilitatea, capacitatea de concurenta si adaptare, performanta economico-financiara. Toate acestea isi gasesc reflectarea in eficienta activitatilor care au la baza determinari cantitativ-calitative ale factorilor productiei, randamente maxime ale utilizarii acestora etc.

Cu ajutorul analizei omul cerceteaza lucrurile si fenomenele, le descopera structura, le verifica,stabileste relatiile de cauzalitate, factorii care le genereaza, descopera legile formarii si desfasurariilor si pe baza lor formuleaza decizii privind activitatea in viitor.Ca in toate domeniile cunoasterii, esentialul in analiza economica il constituie descifrarea relatiilor structurale si cele functionale si a relatiilor „cauza-efect”.A analiza o activitate din punct de vedere economic inseamna a cerceta cheltuielile ce sunt efectuate pentru acea activitate in raport cu rezultatele (efectele) ce se obtin. O analiza economica semnifica cercetarea unui rezultat, a unui proiect sau fenomen din punct de vedere economic, bazata pe descompunerea intregului in elemente, pe stabilirea factorilor sai a cauzelor in timp si spatiu. Analiza porneste de la rezultatele procesului incheiat catre elemente si factori.

Managementul firmei nu poate fi realizata fara analiza atributelor sale in stransa corelatie cufunctiile intreprinderii. Conducerea operativa, ca si strategia firmei nu pot fi realizate fara cunoasterea rezultatului activitatii, a performantelor firmei in contextul competitiei interne si internationale.

Cresterea valorii firmei ca obiectiv major nu poate fi cunoscuta fara analiza activitatii economico-financiara.În conditiile actuale, cand factorii pietei primeaza in sistemul de variabile, analiza cifrei de afacerieste esentiala pentru aprecierea locului intreprinderii in sectorul sau de activitate, a pozitiei sale pe piata, a aptitudinilor acesteia de a lansa, respectiv de a dezvolta diferite activitati intr-o maniera profitabila. În functie de nivelul cifrei de afaceri se poate preciza daca intreprinderea este suficient deimportanta, daca are semnificatie raportarea rezultatelor sale la cele ale sectorului, respectiv daca partea sa de piata e neglijabila, putandu-se lua decizii strategice in consecinta.

Practic, cifra de afaceri permite determinarea pozitiei pe piata a unei societati, oferainformatii despre dinamica activitatii, sansele de extindere a afacerii sau importantaintreprinderii in cadrul sectorului.

Scopul acestei lucrari de licenta este cunoasterea factorilor, a naturii lor si a legaturilor prin intermediul carora concura la formarea si respectiv modificarea rezultatelor uneia ctivitati, precum si stabilirea posibilitatilor de imbunatatire a functiunii intreprinderii ca sistem, reprezinta un element definitoriu al obiectului analizei economico-financiare.