Pagina documente » Stiinte Economice » Analiza indicatorilor de eficienta a activelor circulante (S.C. XYZ S.A.)

Despre lucrare

lucrare-licenta-analiza-indicatorilor-de-eficienta-a-activelor-circulante-s.c.-xyz-s.a.-
Aceasta lucrare poate fi descarcata doar daca ai statut PREMIUM si are scop consultativ. Pentru a descarca aceasta lucrare trebuie sa fii utilizator inregistrat.
lucrare-licenta-analiza-indicatorilor-de-eficienta-a-activelor-circulante-s.c.-xyz-s.a.-


Cuprins

C U P R I N S:
INTRODUCERE 3
CAPITOLUL 1
PREZENTAREA S.C. HIDROELECTRICA S.A. 5
1.1 PROFIL ACTIVITATE 3
1.2. ORGANIZAREA 3
1.3. COOPERARE SI RELATII CU ALTE FIRME 3
1.4. PREZENTAREA SUCURSALEI S.H.BISTRITA 3
CAPITOLUL 2
ANALIZA ACTIVITATII ECONOMICO-FINANCIARE A S.C. HIDROELECTRICA S.A. 3
2.1 ANALIZA ECONOMICO-FINANCIARA 3
2.2 ANALIZA FACTORIALA A CIFREI DE AFACERI (CA) 3
2.3. ANALIZA FACTORIALA A VALORII ADAUGATE (VA) 3
2.4 ANALIZA FACTORIALA A PROFITULUI 3
2.6. PRODUCTIVITATEA MUNCII 3
2.7. ANALIZA RATELOR DE RENTABILITATE 3
2.8. ANALIZA INDICATORILOR DE EFICIENTA A ACTIVELOR CIRCULANTE 3
2.9. ANALIZA PATRIMONIALA 3
2.10. ANALIZA PATRIMONIALA PE BAZA UNOR INDICATORI DE EFICIENTA 3
CAPITOLUL 3
ANALIZA SISTEMULUI DE MANAGEMENT 3
3.1. SUBSISTEMUL METODOLOGIC 3
3.2.SUBSISTEMUL DECIZIONAL 3
3.3. SUBSISTEMUL INFORMATIONAL 3
3.4. SUBSISTEMUL ORGANIZATORIC 3
CAPITOLUL 4
ANALIZA MEDIULUI EXTERN A S.C. HIDROELECTRICA S.A. 3
CAPITOLUL 5
ANALIZA CAPACITATII DE RASPUNS LA MEDIU SI FORMULAREA DE
RECOMANDARI SI MASURI DE PERFECTIONARE A ACTIVITATII 3
BIBLIOGRAFIE: 3

EXTRAS DIN DOCUMENT

?

INTRODUCERE

Perioada actuala pe care o parcurge omenirea este una a adaptarilor la conditiile mereu schimbatoare ale vietii sociale, politice si economice. În acest context, Romania se afla si ea la momentul de cotitura, cel al integrarii in Organizatia Nord Atlantica si in Uniunea Europeana. Aceste deziderate implica mari eforturi in armonizarea mecanismelor interne cu cele ale acestor organizatii, dar si participarea activa la diviziunea internationala a muncii in conditiile tendintei de globalizare a economiei.

Eforturilor la nivel macro le corespund fara indoiala eforturi la nivel microeconomic, respectiv eforturile intreprinderilor mai mari sau mai mici de a se adapta la cerintele economiei concurentiale. Nici o intreprindere nu ar reusi sa faca fata legilor liberei concurente fara o politica manageriala clara, fara strategii stabilite pe baza unor analize sectoriale lucide ale mediului economic extern, dar si al celui organizational intern.

Prezenta lucrare realizeaza o analiza obiectiva a unei unitati economice ce a parcurs si inca parcurge modificari organizatorice si de structura in incercarea de a se adapta nu numai economiei de piata, dar mai ales unui segment foarte dinamic si capricios al acestuia si anume piata energiei electrice. Scopul urmarit este ca pe baza analizei economice, a sistemului de management si a mediului extern sa se ajunga la perfectionarea situatiei existente astfel incat structura economica sa reprezinte un model reprezentativ pentru ceea ce inseamna competitiv si fiabil in economia de piata.

CAPITOLUL 1

PREZENTAREA S.C. HIDROELECTRICA S.A.

1.1 Profil activitate

• Date generale

Productia de energie are trei mari surse: energia hidroelectrica, energia termoelectrica (pe baza de carbune, pe baza de hidrocarburi sau pe gaze naturale) si energia nucleara. Pe langa acestea mai exista si alte surse neconventionale de energie precum energia eoliana, energia solara sau energia marina. Puterea energetica instalata in Romania este de 20500 MW. Din aceasta aproximativ o treime este produsa in hidrocentrale pe baza potentialului hidroenergetic al apelor in cadrul Hidroelectrica, ca fiind cea mai ieftina sursa de energie.

• Statutul juridic

Înfiintata la 31 iulie 2000 prin HG. nr. 627 din 13.07.2000 privind reorganizarea Companiei Nationale de Electricitate S.A., publicata in Monitorul Oficial nr. 357 din 31.07.2000 S.C. Hidroelectrica S.A. este persoana juridica romana avand drept principal obiect de activitate producerea energiei hidroelectrice si furnizarea acesteia pe baza de licente, in conformitate cu legile in vigoare.