Pagina documente » Informatica, Matematica » Comert pe Internet. Tehnologii web utilizate in e-commerce

Despre lucrare

lucrare-licenta-comert-pe-internet.-tehnologii-web-utilizate-in-e-commerce
Aceasta lucrare poate fi descarcata doar daca ai statut PREMIUM si are scop consultativ. Pentru a descarca aceasta lucrare trebuie sa fii utilizator inregistrat.
lucrare-licenta-comert-pe-internet.-tehnologii-web-utilizate-in-e-commerce


Cuprins

CUPRINS :
INTRODUCERE
1. INTERNET - MEDIU DE AFACERI
1.1 INTERNET SI WWW - WORLD WIDE WEB
1.2 APLICATIILE INTERNETULUI iN AFACERI
1.3 AVANTAJE SI DEZAVANTAJE FATA DE COMERTUL CLASIC
2. TEHNOLOGII WEB UTILIZATE iN E-COMMERCE
2.1 HTML - HyperText Markup Language
2.2 ACTIVE SERVER PAGES (ASP)
2.3 SCURTA PREZENTARE MICROSOFT ACCESS
3. PREZENTAREA APLICATIEI
3.1 PREZENTAREA FIRMEI
3.2 PREZENTAREA APLICATIEI PROPRIU-ZISE
BIBLIOGRAFIE

EXTRAS DIN DOCUMENT

?

Introducere :

În contextul evolutiei actuale, favorabile comertului, una dintre cuceririle stiintei moderne o reprezinta calculatorul. În scurta si zbuciumata sa istorie, acesta a cunoscut si cunoaste in continuare un ritm foarte rapid, fapt ce la impus societatii ca un element indispensabil al zilei de azi si mai ales al viitorului. Astazi este un lucru absolut normal ca cetatenii obisnuiti sa detina un computer puternic, pentru care orice firma l-ar fi invidiat acum 25 de ani.

În prezent, suntem in fata unei dezvoltari de mare amploare a comunicatiilor. Dezvoltarea satelitilor si a telecomunicatiilor permite comunicatii pe scara larga, avand un cost redus. Aceasta perfectionare continua a formelor de comunicatie a atras atentia specialistilor care au intrezarit posibilitatea de a creste eficienta utilizarii computerelor prin folosirea lor si pentru comunicare.

Legatura dintre telecomunicatii si computere a facut posibila cresterea exploziva a Internetului si asistam la crearea unor tehnologii specifice, mai ales in domeniul securitatii sistemlor de plata, care il vor transforma intr-un instrument obisnuit de comert.

Una dintre cele mai importante caracteristici ale Internetului este globalizarea, cu informatia alergand in jurul lumii la fel de usor si rapid precum ar circula in jurul unui oras.

În Internet nu exista granite !!!!

Mi-am ales tema pentru lucrarea de diploma legata de aceasta tema tocmai din aceasta cauza: Internetul este liber, oricine si oricand poate sa se conecteze la Internet si mai ales, de oriunde.

Capitolul 1.1 cuprinde istoria Internetului, de la ARPANET, continuand cu Ethernet-ul si pana la momentul actual.

În cuprinsul capitolului se fac referiri la primele protocoale de transmisie, serviciile Internetului precum si la Universal Resource Locators-URL.

În capitolul 1.2 se prezinta pe larg aplicatiile Internetului in afaceri.

Capitolul 1.3 este o continuare a capitolului 1.2 evidentiand avantajele si dezavantajele comertului elctronic fata de cel clasic.

Capitolul 2.1 prezinta tehnologia de generare a paginilor Web statice, si anume HyperText Markup Language. Se prezinta pe scurt originea HTML-ului dupa care se face o introducere in facilitatile HTML de formatare a paginilor Web.

Capitolul 2.2 contine cea mai importanta parte a lucrarii si anume, dinamizarea paginilor Web folosind Active Server Pages. Se face o prezentare a obiectelor, proprietatilor si metodelor pe care le poate folosi ASP, precum si a componentei ActiveXTM Data Objects .

Capitolul 2.3 dupa cum se si numeste face o scurta prezentare a progrmului Microsoft Access.

Ultimul capitol, al 3-lea, contine prezentarea lucrarii practice, adica a magazinului virtual.