Pagina documente » Stiinte Economice » Contabilitatea operatiilor de incasari si plati efectuate prin conturile de la banci (S.C. XYZ S.A.)

Despre lucrare

lucrare-licenta-contabilitatea-operatiilor-de-incasari-si-plati-efectuate-prin-conturile-de-la-banci-s.c.-xyz-s.a.-
Aceasta lucrare poate fi descarcata doar daca ai statut PREMIUM si are scop consultativ. Pentru a descarca aceasta lucrare trebuie sa fii utilizator inregistrat.
lucrare-licenta-contabilitatea-operatiilor-de-incasari-si-plati-efectuate-prin-conturile-de-la-banci-s.c.-xyz-s.a.-


Cuprins

Cuprins:
I. PREZENTAREA SC ELESTROSERVICE RB SRL
1.1. Dreptul comercial
1.2. Dreptul civil
1.3. Dreptul fiscal
1.4. Dreptul muncii
1.5. Litigii
2. PARTEA TEORETICA
2.1.CONTABILITATEA OPERATIILOR DE INCASARI SI PLATI EFECTUATE PRIN CONTURILE DE LA BANCI
A. FORME SI INSTRUMENTE DE DECONTARE
B. INREGISTRARILE CONTABILE
2.2. CONTABILITATEA OPERATIUNILOR DE INCASARI SI PLATI IN NUMERAR
A. INSTRUMENTE DE PLATA
B. INREGISTRARILE CONTABILE
III. Analiza patrimoniului net al S.C. ELECTROSERVICE RB S.R.L.
3.1. Analiza rezultatului pe baza contului de profit si pierdere
3.2. ASPECTE REFERITOARE LA ACTIVITATEA SOCIETATII
S.C. ELECTROSERVICE RB S.

EXTRAS DIN DOCUMENT

?

?

I. PREZENTAREA SC ELESTROSERVICE RB SRL

1.1. Dreptul comercial

S-a procedat la analiza contractului si statutului de societate care releva:

? Societatea comerciala ELECTROSERVICE RB S.R.L., avand sediul (social) central in Str. Turnu Magurele, nr. 15, Sector 4, Bucuresti, Tel. / Fax 01-6825285, Numar de Înmatriculare in Registrul Comertului: J40/27177/1994, Cod fiscal: R6713224, a fost infiintata in anul 1992 de catre un grup de specialisti desprins din cadrul fostei Întreprinderi de Masini Grele Bucuresti (I.M.G.B.).

? Forma de proprietate a S.C. ELECTROSERVICE S.R.L. este societate cu raspundere limitata; raspunderea asociatilor se reduce la plata partilor sociale.

? Societatea are un statut si a incheiat un contract de munca corespunzator, care asigura cointeresarea maxima a personalului.

S-au verificat contractele de vanzare-cumparare, de inchiriere si contractele de locatie de gestiune. Se constata existenta contractelor cu furnizorii pe termen mediu si lung si a contractelor de furnizare energie electrica, gaze, salubritate. Societatea nu are contracte de inchiriere si contracte de locatie de gestiune semnate.

1.2. Dreptul civil

S-au verificat actele si contractele privind:

? Situatia juridica a terenului intreprinderii.

Societatea ELECTROSERVICE RB S.R.L. are drept de proprietate asupra terenului din incinta intreprinderii.

? Situatia juridica a imobilizarilor necorporale de natura brevetelor, licentelor, marcilor inregistrate. Societatea nu are in proprietate imobilizari necorporale inregistrate.

? Situatia imprumuturilor primite, a garantiilor constituite, existenta creditelor nerambursabile la scadenta. Se constata faptul ca societatea nu are credite bancare pe termen scurt, mediu sau lung.

? Situatia asigurarii societatii prin efectul legii. Se constata existenta contractelor de raspundere civila si inexistenta contractelor de asigurare impotriva unor riscuri (calamitati naturale, furt, etc.).

1.3. Dreptul fiscal

S-a verificat inregistrarea societatii la organele abilitate de administratie financiara.

Totodata se constata ca s-au achitat toate obligatiile legale datorate (impozite, taxe, contributii). Societatea nu are plati restante de natura impozitelor. Data ultimului control fiscal: 15.09.2001; nu s-au relevat probleme deosebite.

1.4. Dreptul muncii

S-a verificat si constatat existenta contractelor colective si individuale de munca, cat si a contractului de management si a regulamentului de ordine interioara.

1.1.5. Dreptul mediului

S-a verificat daca activitatea firmei se desfasoara in cadrul normelor impuse de legislatia de mediu in vigoare. Cu toate ca nu exista probleme de poluare declarate, societatea nu dispune de un studiu de impact asupra mediului, nu are autorizatie de mediu, documentatia intocmita pentru obtinerea acesteia nefiind completa.

Nu sunt inregistrate litigii pe rol, cu alte intreprinderi sau cu autoritatile, neexistand obligatii de plata a unor daune.