Pagina documente » Stiinte Economice » Contabilitatea stocurilor si monografia stocurilor (S.C. XYZ S.A.)

Despre lucrare

lucrare-licenta-contabilitatea-stocurilor-si-monografia-stocurilor-s.c.-xyz-s.a.-
Aceasta lucrare poate fi descarcata doar daca ai statut PREMIUM si are scop consultativ. Pentru a descarca aceasta lucrare trebuie sa fii utilizator inregistrat.
lucrare-licenta-contabilitatea-stocurilor-si-monografia-stocurilor-s.c.-xyz-s.a.-


Cuprins

CUPRINS
1. CAPITOLUL I - Scurt istoric al societatii MECANICA FINA
2.CAPITOLUL II - Delimitari privind stocurile
- Evaloarea stocurilor
. - Metode de contabilitate a stocurilor
-Evidenta contabila a stocurilor
- Documente
- Metode privind evidenta analitica a stocurilor
3.CAPITOLUL III- Monografie contabila
4.CAPITOLUL IV- Bibliografie

EXTRAS DIN DOCUMENT

?CAPITOLUL I

S.C. "MECANIC? FIN?" S.A. BUCURESTI

1.Scurt istoric al firmei

Întreprinderea "MECANIC? FIN?" este reprezentativa pentru sectorul de industrie pe care il reprezinta.

În 1923, prin concesionarea atelierelor mecanice apartinand Federatiei Cooperativelor Satesti, i-a fiinta Societatea pentru Exploatari Tehnice menita sa organizeze fabricatia de avioane. Sapte ani mai tarziu se executa primele avioane de conceptie proprie, pentru ca, in timp, sa se treaca la fabricatia de piese de schimb pentru material rulant si mai apoi la fabricatia de utilaje si masini agricole. În anii '50, ca intreprindere de stat, se profileaza pe fabricatia instrumentelor de masura si control de precizie, primind numele de "UZINA MECANIC? FIN?".

Începand cu anul 1953, societatea a fost complet restructurata tehnologic si organizatoric pentru fabricatia de aparate de masura si control, ajungand prima in topul intreprinderilor din tara.

La inceputul anului 1991, intreprinderea "Mecanica Fina" se divide in patru societati comerciale (Carmesin, Diasfin, Fapiro, Mecanica Fina),cea mai importanta "MECANIC? FIN?"S.A., preluand 70% din personalul cu inalta pregatire si experienta profesionala.

Tot in 1991, ca urmare a hotararii de Guvern nr.157/17 martie, S.C. "MECANIC? FIN?"S.A se constituie in societate pe actiuni cu 70% capital de stat (Fondul Proprietatii de Stat) si 30% capital privat (Fondul Proprietatii Private).

Societatea este situata in centrul Capitalei, la distante de: 1 km pana la gara de marfuri C.F.R., 10 km pana la aerogara si 250 km pana la portul maritim si are un parc auto propriu cu care efectueaza transporturi interne si internationale de mic si mare tonaj.

Sistemul de asigurare a calitatii pe care il practica, a permis, prin calitatea produselor pe care le fabrica, castigarea premilui "Steaua de aur" - Spania 1994.

2.Profilul

Societatea "MECANIC? FIN?" este un important producator de aparate de masura si control, precum si de scule si port scule.

Principalele grupe de produse sunt:

- aparate de masura si control dimensional;

- elemente de automatizare pentru masurarea si reglarea presiunilor si tempe-raturilor;

- aparate si mecanisme de orologerie industriala;

- scule pneumatice de mana;

- scule aschietoare;

- piese si accesorii auto;

- stante,dispzitive si matrite;

- calibre;

- ceasuri;

- pistoale de aer.

Activitatea de productie a societatii este sustinuta de o conceptie proprie de un inalt nivel tehnic, precum si o dotare corespunzatoare cu masini si instalatii moderne de verificari si incercari. În aceste conditii, Societatea "MECANIC? FIN?" livreaza produse de un inalt nivel tehnic si calitativ, la preturi avantajoase, ceea ce face sa fim cunoscuti si apreciati ce toti beneficiarii din toata tara si din strainatate.

Produsele S.C."MECANIC? FIN?" sunt solicitate pe piata interna de METROREX, SNCFR, PETROM, UZINELE DACIA PITESTI, ROMTELECOM, RADET, etc., in timp ce piata externa este acoperita prin exporturi in AUSTRIA, GERMANIA, ITALIA, S.U.A., FRANTA, EGIPT, IRAN, SIRIA,etc.

În dorinta de a oferi o imagine completa a ceea ce reprezinta Societatea "MECANIC? FIN?", mentionam cateva cifre concrete:

- societatea este amplasata pe o suprafata de aproximativ 31000 mp;

- numarul personalului este de 1300;

- cifra de afaceri este de 42000000000 lei.

Tehnologiile aplicate in functie de procesele de fabricatie sunt impartite dupa cum urmeaza:

- tehnologii conventionale comune (turnare sub presiune, forjare, stantare la rece, ambutisare, prelucrari mecanice, tratamente termice, etc.);

- tehnologii conventionale specifice ( danturare, decapare, aebavurare);

- tehnologii neconventionale (prelucrare prin electroeroziune, titanizare decorativa).

Toate aceste tehnologii dispun de utilaje si instalatii de frabricatie romaneasca sau import de la cele mai renumite firme in domeniu.

Problemele concrete cu care se confrunta Societatea "MECANIC? FIN?" nu difera de cele deja generalizate in intreaga economie:blocajul financiar si lipsa unei politici protectioniste. Cu toate acestea, cei de la "MECANIC? FIN?" isi pastreaza optimismul si folosesc intreaga pricepere pentru a realiza produse din ce in ce mai performante.

Pentru imbunatatirea activitatii, se depun eforturi pentru identificarea de noi parteneri pentru desfacerea de produse de plan intern, precum si de investitori straini pentru modernizarea si retehnologizarea liniilor tehnologice si se are in vedere crearea de societati mixte in domeniul presiunii, temperaturii, sculelor si matritelor.

La data de 31 decembrie 1998 unitatea a incheiat anul cu un capital social de 120000000 lei.