Pagina documente » Stiinte Economice » Diagnosticul economico financiar. Analiza eficientei utilizarii potentialului uman (S.C. XYZ S.A.)

Despre lucrare

lucrare-licenta-diagnosticul-economico-financiar.-analiza-eficientei-utilizarii-potentialului-uman-s.c.-xyz-s.a.-
Aceasta lucrare poate fi descarcata doar daca ai statut PREMIUM si are scop consultativ. Pentru a descarca aceasta lucrare trebuie sa fii utilizator inregistrat.
lucrare-licenta-diagnosticul-economico-financiar.-analiza-eficientei-utilizarii-potentialului-uman-s.c.-xyz-s.a.-


Cuprins

CUPRINS
I. SCURTA PREZENTARE A SOCIETATII
I.1 DATE GENERALE
I.2 ISTORIC
I.3 PRINCIPALELE MIJLOACE DE PRODUCTIE
I.4 STRUCTURA ORGANIZATORICA
I.5 ANALIZA DIMENSIUNII SI STRUCTURII POTENTIALULUI UMAN
II. ANALIZA MEDIULUI EXTERN
II.1 CONSTRANGERI ECONOMICE
II.2 MIRAJUL PRODUSELOR DE IMPORT
II.3 CONSTRANGERI TEHNICE
II.4 CONSTRANGERI POLITICE
II.5 PRINCIPALELE CARACTERISTICI ALE PIETEI ROMANESTI DE LACURI SI VOPSELE
II.6 DATE REFERITOARE LA CONCURENTA
II.7 CLIENTII
II.8 FURNIZORII
III. DIAGNOSTIC ECONOMICO-FINANCIAR AL S.C. CHIMALTEX S.A.
III.1 ANALIZA PA BAZA RATELOR DE RENTABILITATE
III.1.1 RATA RENTABILITATII COMERCIALE
III.1.2 RATA RENTABILITATII ECONOMICE
III.1.3 RATA RENTABILITATII FINANCIARE.
III.2 ANALIZA RATELOR DE STRUCTURA A ACTIVULUI
III.2.1 RATA ACTIVELOR IMOBILIZATE (RI)
III.2.2 RATA ACTIVELOR CIRCULANTE (RAC)
III.2.3 RATA STOCURILOR (RS)
III.3 ANALIZA CREANTELOR COMERCIALE (RCC)
III.4 ANALIZA DISPONIBILITATILOR BANESTI (RDP)
III.5 ANALIZA RATELOR DE STRUCTURA A PASIVULUI
III.6 RATA AUTONOMIEI FINANCIARE LA TERMEN (RAFT)
III.7 ANALIZA PE BAZA RATELOR DE ROTATIE
III.7.1 RATA DE ROTATIE A ACTIVULUI TOTAL
III.7.2 RATA DE ROTATIE A ACTIVELOR CIRCULANTE
III.8 ANALIZA LICHIDITATII SI SOLVABILITATII FIRMEI
III.8.1 RATA (VITEZA DE ROTATIE) A STOCURILOR (RRS)
III.9 ANALIZA EFICIENTEI UTILIZARII POTENTIALULUI UMAN
III.10 ANALIZA CORELATIILOR DINTRE INDICATORII ECONOMICO-FINANCIARI
III.11 PUNCTELE SLABE SI PUNCTELE FORTE ALE ACTIVITATII S.C. CHIMALTEX S.A.
IV. CONCLUZII

EXTRAS DIN DOCUMENT

?

CAPITOLUL I

Scurta prezentare a societatii

1.1 Date generale

Societatea comerciala “CHIMALTEX” S.A., a fost infiintata la 1 Decembrie 1991 este specializata in fabricarea si comercializarea insonorizantilor auto si a unei game variate de produse de acoperire (lacuri si vopsele) si este inregistrata in Registrul Comertului judetul Dambovita cu nr. J – 15/1543/1991.

Sediul societatii este pe strada Unirii nr. 18, Targoviste, judetul Dambovita.

Capitalul social este de 1.256.000.000 lei, societatea avand forma juridica de societate pe actiuni cu capital integral privat.

Suprafata totala a societatii este de 36.966.12 m2 din care suprafata construita este de 12756.76 m2.

Activitatea de productie se desfasoara in trei sectii dispersate in teritoriu in Targoviste, Comisani si Moreni, iar ponderea cea mai mare a veniturilor se inregistreaza din realizarea produselor mai sus mentionate.

Dintre clientii importanti se pot enumera: S.C. DACIA S.A. Pitesti, DAEWOO Automobile S.A. Romania, ARO Campulung, EUROPLUS Focsani, JAMST Timisoara, METACHIM Constanta, ADIA Arad, IKEA Romania, etc.

1.2 Istoric

Desi este o firma infiintata relativ recent, S.C. CHIMALTEX S.A. a atras multi parteneri din tara prin produse de calitate si conditii avantajoase de livrare.

Astfel in decursul celor 8 ani de activitate, aceasta unitate cu profil chimic si-a diversificat si dezvoltat continuu programul de productie prin extinderea si imbunatatirea gamei sortimentale.

Firma prezinta o buna adaptabilitate si mobilitate la modificarile ce intervin permanent in structura si volumul cererii pietei.

Cele mai importante produse fabricate de S.C. CHIMALTEX S.A. sunt in prezent vopselele in dispersie apoasa pentru constructii, lacuri acrilice pentru lemn diluabile cu apa, lacuri si vopsele pe baza de rasini sintetice diluabile cu solventi organici, vopsele de marcaj rutier diluabile cu apa, insonorizanti auto.

Investitiile considerabile in cercetare si dezvoltare pentru extinderea in aceste domenii de competenta joaca un rol important in asigurarea viitorului societatii .

În acest sens exista un permanent interes de a veni in intampinarea nevoilor consumatorilor prin inovatie in cea mai rapida, mai eficienta si mai profitabila maniera posibila.

Avand ca obligatie imbunatatirea calitatii vietii in comunitatea in care opereaza, una dintre preocuparile majore ale societatii dupa 1995 a fost orientarea spre politica de protejare a mediului inconjurator.

Astfel a cunoscut o dezvoltare continua sectorul de vopsele in dispersie apoasa pentru constructii alaturi de vopselele acrilice de marcaj rutier diluabile cu apa si de lacurile pentru protectia si inobilarea lemnului.

Problema actuala de baza a industriei de lacuri si vopsele este poluarea mediului. Daca pana in 1996 productia de lacuri si vopsele a S.C. CHIMALTEX S.A. era concentrata pe produsele pe baza de rasini sintetice si solventi organici, din 1996 societatea s-a orientat spre sortimentele care folosesc drept diluant apa.

În prezent dezvoltarea activitatii societatii este orientata in special catre produsele ecologice si catre tehnologiile moderne de protejare a mediului inconjurator (produsele de acoperire diluabile cu apa pentru constructii, lacurile de protectie diluabile cu apa pentru industria mobilei).

Marii producatori de vopsele din perioada de pana in 1989 aveau o piata stabila sigura si intr-o mare masura neconcurentiala. Aceasta s-a diminuat dramatic odata cu avansarea reformei rezultand o situatie dificila pentru furnizorii traditionali.

În paralel incepand din 1990 – 1991, intreprinzatorii particulari au inceput sa investeasca in firme mici producatoare, capabile de a se adapta rapid si eficient la situatia nou creata. S.C. CHIMALTEX S.A. face parte din aceasta categorie.

S.C. CHIMALTEX S.A. a devenit un producator dinamic de vopsele pentru constructii vanzand in 1998 aproape 500 t. Clientii nostrii sunt piata “do it yourself” (magazine specializate in vanzari cu amanuntul pentru populatie), firmele de constructii, fabrici de mobila si jucarii.

Din anul 1997 s-a realizat o ridicare a standardului de calitate a produselor pentru protectia lemnului, propunand clientilor lacurile acrilice pentru lemn diluabile cu apa care contin componente active fabricate de firme de renume: R&hm and Haas si Tego Chemie GmbH.

De altfel, societatea CHIMALTEX S.A. are colaborari solide si fructuoase cu firme puternice ca: R&hm and Haas, Bayer, Tego Chemie GmbH, Degussa Huls AG.

În curand insa, S.C. CHIMALTEX S.A. isi va largi activitatea prin lansarea pe piata a unor materiale speciale din categoria adezivilor si a vopselelor ecologice in dispersie apoasa pentru lemn si metal.

În prezent societatea CHIMALTEX S.A are parteneri de afaceri in

industria automobilelor - S.C. Dacia S.A. Pitesti, Daewoo Automobile S.A. Romania, Aro Campulung, in industria mobilei - IKEA Romania si in domeniul constructiilor civile (firmele de constructii).

1.3 Principalele mijloace de productie

Din punct de vedere tehnologic S.C. CHIMALTEX S.A. se compune din trei sectii de productie, fiecare cu profil bine determinat dispersate in teritoriu, avand dotarea necesara realizarii produselor specifice astfel:

? Sectia chimica 1 Targoviste

Specializata in fabricarea lacurilor si vopselelor pe baza de solventi organici, a lacurilor acrilice pentru lemn diluabile cu apa, vopsele in dispersie apoasa, pigmenti.

Sectia are o hala de productie de peste 500 m2, depozit de cca. 250m2, depozit pentru produse petroliere lichide.

Dintre echipamentele de productie se pot enumera:

? Dispersor superjet SJ 150/6;

? Agitatoare Dispermix;

? Mori cu bile micronizante Turbomill cu comanda numerica;

? Masini automate de dozat si ambalat volumetrice;

? Malaxoare.

Sectia detine mijloace de ridicat si transportat. Deversarea apelor reziduale se face dupa neutralizarea lor intr-o fosa de neutralizare.

Oferta anului

Reducere 2020