Pagina documente » Stiinte Economice » Distributia fizica. Prezentarea masurilor de imbunatatire a functiunii de personal (S.C. XYZ S.R.L.)

Cuprins

lucrare-licenta-distributia-fizica.-prezentarea-masurilor-de-imbunatatire-a-functiunii-de-personal-s.c.-xyz-s.r.l.-
Aceasta lucrare poate fi descarcata doar daca ai statut PREMIUM si are scop consultativ. Pentru a descarca aceasta lucrare trebuie sa fii utilizator inregistrat.
lucrare-licenta-distributia-fizica.-prezentarea-masurilor-de-imbunatatire-a-functiunii-de-personal-s.c.-xyz-s.r.l.-


Extras din document

CUPRINS
CAPITOLUL 1. FUNCTIUNEA DE PERSONAL - CONCEPTE DE BAZA
1.1 Locul si importanta functiunii de personal in cadrul organizatiei............ 1
1.2. Definitia si caracteristicile functiunii de personal........ 3
1.3. Activitati de personal. Descriere............ 6
1.4. Modalitati de analiza a activitatilor functiunii de personal.............15
CAPITOLUL 2. PREZENTAREA GENERALA A S.C. ROMPRIM S.A.
2.1. Istoric.............. 24
2.2. Obiect de activitate............. 25
2.3. Organizare structurala.......... 26
2.4. Produse si servicii 30
2.5. Piata de comercializare si concurenta....... 34
2.6. Evolutia economico - financiara............ 37
CAPITOLUL 3. DIAGNOSTICUL FUNCTIUNII DE PERSONAL LA S.C. ROMPRIM S.A.
3.1. Compartimente specializate in desfasurarea functiunii de personal. Atributii, incadrare cu personal, diagrama de relatii ..... 43
3.2. Prezentarea activitatilor de personal.......... 47
3.2.1. Previzionarea necesarului de personal............. 47
3.2.2. Formarea si perfectionarea personalului........... 48
3.2.3. Selectia personalului... 50
3.2.4. incadrarea personalului 51
3.2.5. Evaluarea personalului 52
3.2.6. Motivarea personalului. 53
3.2.7. Promovarea personalului............. 56
3.2.8. Protectia personalului.. 57
3.3. Evolutia indicatorilor specifici activitatilor de personal... 59
3.4. Aspecte critice. Recomandari de imbunatatire............. 65
CAPITOLUL 4. PREZENTAREA MASURILOR DE iMBUNATATIRE A FUNCTIUNII DE PERSONAL LA S.C. ROMPRIM S.A.
4.1. Descrierea masurilor de imbunatatire......... 77
4.2. Implicatiile masurilor de imbunatatire asupra managementului si evolutiei S.C. ROMPRIM S.A 92
Concluzii
Bibliografie

Alte date

?{p}

{p}

?

CAPITOLUL 1

PREZENTAREA „SC REAL SA Pleasa - Ploiesti” SI POLITICA ACESTEIA

Aceasta societate, dupa cum reiese si din denumire, are ca obiect de activitate, producerea si comercializarea produselor refractate precum si nu numai. Aceasta societate produce circa 140 sortimente de produse refractate si 4500 – 5000 sorto – tipo – dimensiuni. Real SA Pleasa – Ploiesti ets unic producator in tara pentru produse refractate coridonice (folosite in echiparea inchizatorului cu sertar culisant) si realizarea la nivel de statie pilot a produselor coridono – grafitice (de tub de imersie, inchizator monobloc si tub de protectie a jetului) precum si a creuzetelor grafitice (pentru turnarea metalelor neferoase), zirconice, samote superaluminoase, ciment superaluminos si este producator principal pentru mase si betoane refractare si are capacitati pentru realizarea intregii game de produse silicoaluminoase fabricate si de celelalte firme de profil din tara. Piata de desfacere este reprezentata atat de clienti interni cat si externi. În exterior numele marcii societatii este recunoscut in Europa, Asia, Africa.

În prezent societatea se afla intr-un proces amplu de restructurare, ajungand de la 10494 angajati in 1990 la 5711 angajati la inceputul anului 2000.

Societatea „REAL Pleasa - Ploiesti” beneficiaza de atentia Uniunii Europene, care a lansat in cadrul acestei societati un program denumit „Ricop”, prin care se acorda credite nerambursabile in sprijinul restructurarii.

1.1. SCURT ISTORIC

S.C. „REAL Pleasa - Ploiesti S.A” a luat fiinta prin H.C.M. numarul 1101/1969 sub denumirea de „I.O.A.”.

În 1975 prin H.C.M. nr. 300/01.03.1975 I.O.A. se transforma in „Pleasa – Ploiesti”, acest nume fiind cunoscut si azi. Prin H.G. nr. 29/1991 si in baza legii nr. 15/1990 a fost infiintata S.C. „Pleasa – Ploiesti” S.A.

REAL S.A Pleasa, cea mai complexa si cu ponderea cea mai importanta in subramura produselor refractate din Romania, a fost una din primele fabrici de produse refractate din tara. Înfiintata in anul 1920, producea caramizi de constructie cu care au fost ridicate edificii importante din tara ca: turnul Halelor Centrale P,oiesti, Palatul Regal etc. mai tarziu, dupa anii 1930, s-au realizat cateva sortimente de produse de samota din argila Cehoslovacia iar dupa nationalizare se profileaza exclusiv pe materiale refractate, cunoscand o dezvoltare rapida.

Astazi societatea produce circa 140 sortimente de produse refractate si 4500 – 5000 sorto – tipo – dimensiuni. REAL S.A Pleasa este unic producator in tara pentru produsele refractate coridonoce si realizarea la nivel de statie pilot a produselor corido – grafitice precum si a creuzetelor grafitice , zirconice, samote superaluminoase.

Forma de proprietate.

Structura capitalului social este:

? FPS 93.169%

? Alti actionari 6.831%

Societatea este cotata pe piata de capital, actiunile S.C„REAL Pleasa - Ploiesti” S.A. fiind tranzactionate la Bursa de Valori Bucuresti (indicativ COS) incepand cu data de 30 ianuarie 1998. Anterior, actiunile COS au fost listate pe piata RASDAQ (din 07 ianuarie 1996).

Capital social.

S.C. „REAL Pleasa - Ploiesti” S.A. are un capital social de 946.763.725 mii lei.

Dotari tehnologice, nivel tehnologic, grad de uzura

REAL S.A Pleasa realizeaza toate produsele sale pe baza tehnologiilor stabilite prin crecetarile institutelor din tara. I.C.E.M Bucuresti, PROCEMA Brasov in colaborare cu specialistii societatii.

Pe parcursul aplicarii tehnologii specialistii societatii au adus imbunatatiri importante, considerate utile cum ar fi: schimbarea tipurilor de materii prime, inlocuirea unor utilaje, imbunatatirea retelelor de fabricatie etc.

În acest fel s-a tinut pasul cu evolutia tehnologiilor de fabricare a produselor pe plan mondial in limitele permise de dotari existente si de posibilitatile de achizitionare a unor utilaje si echipamente performante. Astfel dupa 1974 a inceput fabricarea la C.C REAL S.A Pleasa, pentru prim aoara in tara, a produselor refractate mulitice, muito-coridonice, coridonice precum si a cimenturilor refractate superaluminoase, maselor si betoanelor refractate.

Fluxurile tehnologice pentru produsele refractate fasonate si nefasonate sunt complet integrate: materiile prime parcurg in societate fazele succesive ale procesului tehnologic: depozitare, dozare, macinare, samotizare, presare, asezare, ardere, depozitare, livrare. REAL S.A Pleasa este singura mare unitate de refractare care detine capacitati de realizare a semifabricatelor (samote si ciment refractat) necesare realizarii produselor finite, ceea ce determina un bun control al costurilor.

Nivelul tehnic al utilajelor din punct de vedere al conceptiei, corespunde inca exigentelor unei productii de calitate, la majoritatea fazelor tehnologice, exceptie facand amestecarea materiilor prime, presarea si arderea. Datorita volumului redus al investitiilor, in ultimii ani, majoritatea utilajelor au o uzura fizica si morala accentuata ceea ce inseamna o cheltuiala cu reparatiile si intretinerea ridicata. Uzurile rapide ale pieselor componente si subansamblurilor utilajelor duc la numeroase intreruperi neplanificate cu implicatii negative atat asupra capacitatii reale de productie cat si asupra costurilor de fabricatie.

Nr. crt.

Denumirea utilaj

Nr. buc.

% Uzura

Cuptoare tune

12

12

Prese cu frictiune

34

23

1.

Prese hidraulice (import)

8

62

Prese hidraulice (indigene)