Pagina documente » Stiinte Economice » Fundamentarea strategiei si politicii firmei in vederea cresterii competitivitatii firmei (S.C. XYZ S

Cuprins

lucrare-licenta-fundamentarea-strategiei-si-politicii-firmei-in-vederea-cresterii-competitivitatii-firmei-s.c.-xyz-s
Aceasta lucrare poate fi descarcata doar daca ai statut PREMIUM si are scop consultativ. Pentru a descarca aceasta lucrare trebuie sa fii utilizator inregistrat.
lucrare-licenta-fundamentarea-strategiei-si-politicii-firmei-in-vederea-cresterii-competitivitatii-firmei-s.c.-xyz-s


Extras din document

CUPRINS
INTRODUCERE
CAPITOLUL I
Importanta strategiei manageriale la firma pentru activitatea organizatiilor contemporane;
1.1. Contextul economico-social al managementului romanesc;
1.2. Prioritati strategice ale organizatiilor din Romania;
1.3. Restructurarea activitatii organizatiilor pe baza de eficienta;
CAPITOLUL II
Strategii manageriale de firma;
2.1. Caracteristicile strategiei;
2.2. Componentele strategiei firmei moderne;
2.3. Alternative strategice la nivel organizational si functional;
2.4. Fundamentarea strategiei firmei;
CAPITOLUL III
Analiza diagnostic - fundamental elaborarii strategiilor manageriale de firma;
3.1. Tipologia si etapele de realizare a diagnosticului;
3.2. Modele de analiza diagnostic;
CAPITOLUL IV
Diagnosticul economico-financiar al S.C. STIROM S.A.
4.1. Prezentarea generala a S.C. STIROM S.A. ;
4.2. Analiza principalilor indicatori de eficienta si rentabilitate ai activitatii S.C. STIROM S.A.;
4.3. Stabilirea principalelor puncte slabe si a cauzelor generatoare;
4.4. Stabilirea principalelor puncte forte si a cauzelor generatoare;
CAPITOLUL V
Elaborarea strategiei de dezvoltare la S.C. STIROM S.A.
5.1. Stabilirea locului firmei;
5.2. Formularea obiectivelor;
5.3. Determinarea modalitatilor, resurselor si termenelor de realizare a obiectivelor previzionate;
CONCLUZII
PROPUNERI
BIBLIOGRAFIE

Alte date

?INTRODUCERE

Managementul strategic a devenit in ultima perioada de timp un model foarte des folosit in care se regasesc toate actele decizionale, care determina evolutia celei mai mari parti a firmelor din tarile dezvoltate dar si in tarile aflate in curs de tranzitie.

Acest tip de management a aparut in conditiile in care ritmul schimbarilor s-a accelerat iar efectele acestora au cunoscut o amplificare deosebita.

Managementul strategic poate fi definit cu aria si stiinta formularii, implementarii si evaluarii deciziilor care permit unei organizatii sa-si atinga obiectivele.

Acest concept trebuie sa integreze notiunii de marketing, finante-contabile, productie, cercetare-dezvoltare si sisteme informatice computerizate pentru a atinge succesul organizational.

Nenumarate organizatii au inceput sa cunoasca importanta managementului strategic si a politicilor organizationale.

Managementul strategic inseamna ceva mai mult decat o strategie, preocuparile lui trebuie sa fie directionate prin excelenta spre cunoastere.

Intelegem deci ca managementul strategic si politicile organizationale se axeaza nu numai pe formularea strategica ci si pe implementarea politicilor strategiei si in acelasi timp pe control si evaluare.

Conceptual care sta la baza activitatii unor mari manageri este acela ca managementul strategic nu inseamna numai activitatea curenta ci si o constructie pentru viitor.

Foarte importanta este si idea de urmarire permenenta a relatiilor organizatiei cu mediul avand in vedere ca rezultatele operationalizarii strategiilor pot avea o influenta deosebita asupra acestuia, la fel cum si mediul influenteaza activitatile firmei.

In aceasta lucrare s-a incercat ca pe baza notiunilor teoretice fundamentale, sa se directioneze idea de management strategic pe elaborarea si implementarea unui pachet de planuri si modalitati, in scopul ameliorarii activitatii firmei studiate, tinand cont de resursele disponibile, pentru ca aceasta sa fie mentinuta profitabila si sa-si imbunatateasca rezultatele in viitor.

CAPITOLUL I

IMPORTANTA STRATEGIEI MANAGERIALE DE FIRMA PENTRU ACTIVITATEA ORGANIZATIILOR CONTEMPORANE

1.1. Contextul economico-social al managementului romanesc

In Romania exista o profunda criza ramasa in urma vechiului sistem monopolist de stat, caracterul centralist birocratic al sistemului economic conducand la paralizarea initiativei creatoare, la irationalitate si ineficienta in utilizarea resurselor, stiinta economica fiind total ignorata.

In cadrul economiei s-au format adanci dezechilibre care au condus la afectarea competitivitatii acesteia avand grave consecinte in ceea ce priveste modul de viata al populatiei.

Incepand cu decembrie 1989, in tara noastra a inceput tranzitia catre o economie de piata, operatiune care este conditionata in mod determinant de calitatea managementului in plan conceptual si aplicativ, management ce trebuie sa ofere solutiile cele mai potrivite, dar care sa tina seama de resurse, de cadrul legislative si de evolutia structurilor.

Economia de piata este definita ca “mod de organizare a economiei in care raportul cerere-oferta determina principiile de prioritate in producerea bunurilor, metodele de organizare a productiei, persoanele sau categoriile de persoane care au acces la aceste bunuri, prin dinamica preturilor”.

Contextul actual, in care afacerile se desfasoara intr-un mediu sensibil, cadrul legislative este nesigur si, mai ales, in care vechile si noile structuri economice sa concureaza reciproc, impune o schimbare.