Jul 05 2022
Incadrarea in zona turistica Arad (S.C. XYZ S.A.)
Postat de licenteoriginale • In Stiinte Economice
Cuprins
Aceasta lucrare poate fi descarcata doar daca ai statut PREMIUM si are scop consultativ. Pentru a descarca aceasta lucrare trebuie sa fii utilizator inregistrat.
Extras din document
CUPRINS1. ARADUL-ZONA TURISTICA ............. 3
1.1. Prezentarea judetului Arad.3
1.2. Scurt istoric al zonei Aradului......... ... ........5
1.3. Structura de primire turistica...........7
2. S.C.PARC S.A. ARAD........ 13
2.1. Scurt istoric.....13
2.2. Prezentarea generala a S.C. Parc S.A. Arad..... ......14
2.2.1. Structura personalului...21
2.2.2. Imaginea financiara......27
3. EVOLUTIA PRINCIPALILOR INDICATORI AI
ACTIVITATII TURISTICE LA SC. PARC S.A. ARAD31
3.1. Profilul turistilor31
3.2. Principalii indicatori economici ai activitatii de cazare. 34
4. CONCLUZII SI PROPUNERI.. 39
4.1. Concluzii......39
4.2. Propuneri.......40
BIBLIOGRAFIE.......41
ANEXE....43
Alte date
?CAPITOLUL 1
ARADUL-ZON? TURISTIC?
1.1. PREZENTAREA JUDETULUI ARAD
Asezare
Judetul Arad detine o suprafata de 7.654Km2, adica 3,2% din suprafata totala a tarii, in zona de contact a Campiei Tisei cu Carpatii Occidentali, avand de o parte Muresul si Crisul Alb de cealalta parte.
Se margineste la nord cu judetul Bihor, la sud cu judetul Timis, la est cu judetul Hunedoara si Alba, iar la vest delimiteaza granita cu Ungaria. Fapt care se poate vedea si in anexa nr.1
În urma impartirii Romaniei, in vederea dezvoltarii economice mai rapide, judetul Arad face parte alaturi de alte trei judete, Caras-severin, Hunedoara si Timis, din Regiunea V Vest.
Organizare administrativa
Din punct de vedere al organizarii administrative judetul Arad cuprinde 7 orase, 67 comune cu 273 de sate, iar resedinta de judet este municipiul Arad, avand 39,1% din populatia judetului.
La finele anului 1996 populatia era de 479.575 locuitori, din care 52,3% locuiau in mediul urban.
Suprafata administrativa este de 7.654 km2, cu o densitate medie de 61,8 locuitori/km2.
Judetul dispune de o retea de cai ferate in lungime de 485km, din care 196km electrificati si de o retea de drumuri de 2.087km, din care 492km modernizate.
Factori geografici
Teritoriul judetului este format din trei mari trepte de relief, care se succed de la est la vest si se intrepatrund intre ele prin zona depresionara Zarand-Gurahont-Halmagiu si culoarul raului Mures.
Campia face parte din intinsul ses al Tisei, altitudinea sa fiind de 90m in zona Nadlac pe valea Muresului si 300m in partea vestica si centrala a judetului.
Tinand cont de aspectele geomorfologice prezente distingem: Campia Crisurilor (in partea de nord a judetului), Campia Muresului (treapta intermediara intre Campia Crisului Alb si cea a Vingai) si Campia Vingai (situata in partea sudica).
Toate aceste campii sunt fragmentate de o retea hidrografica destul de bine reprezentata.
Dealurile urmaresc, in general, rama vestica a muntilor si prin aspectele morfologice, morfogenetice se pot impartii in Dealurile Crisene, Pedimentul Siriei si Dealurile Lipovei.
Dealurile Crisene fac parte din Depresiunea Zarandului si formeaza un brau continuu la extremitatea nord-vestica a Muntilor Codru-Moma si pe versantul nordic al Muntilor Zarandului.
Pedimentul Siriei este situat intre valea Cigherului si valea Muresului, in partea de vest a Muntilor Zarandului.
În partea sudica a vaii Muresului se intind Dealurile Lipovei care fac parte din Dealurile piemontane Banatene.
Muntii prezenti in judetul Arad constituie treapta inalta a reliefului si se grupeaza in Muntii Codru-Moma, mai exact versantul sud-vestic, extremitatea sud-vestica a Muntilor Bihorului (Muntele Gaina) si Muntii Zarandului.
Prima grupa de munti formeaza prin cumpana de ape limita acestui judet inspre Bihor si se intind pe o lungime de aproximativ 60 de km, varful cel mai inalt masurand 1112m, varful Plesu.
Muntele Gaina apare ca un nucleu montan avand o altitudine de 1486m, deci mai mare decat a Muntilor Codru-Moma.
A treia grupa montana, Muntii Zarandului fac parte din Muntii Muresului au inaltimi mici, altitudinea maxima fiind a varfului Drocea de 836m si au aspectul unor trepte intre Muntii Bihorului si culoarele depresionare invecinate.
Culoarul Muresului este situat in partea sudica a zonei, intre Muntii Poiana Rusca si Dealurile Lipovei la sud si Muntii Zarandului la nord si mai este cunoscut sub denumirea de defileu, cursul vaii este foarte meandrat.
Un alt culoar este Culoarul Crisului Alb pe care il incadram in categoria depresiunilor golfuri, specifice Muntilor Apuseni. Acesta este mai cunoscut si sub numele de Depresiunea Zarandului.
Se observa din cele prezentate ca din punct de vedere al reliefului judetul Arad poate face fata unor cerinte turistice, existand varietate, acest lucru poate fi urmarit si in Anexa nr.1.
Factori climatici
Clima judetului este de tip temperat continental cu influente mediteraneene, caracterizata prin ierni nu prea reci si veri nu prea calde.
În zona de campie, verile sunt calde cu precipitatii moderate, o temperatura medie de 10,8 C, iar precipitatiile medii anuale de 577ml/m2.
Si in zona de deal, temperatura medie anuala este de 9,6 C, iar precipitatiile medii anuale cuprinse intre 600-800ml/m2.
Zona de munte este caracterizata prin veri racoroase si ierni friguroase, cu o temperatura medie anuala de 6 C.
Temperatura maxima absoluta s-a inregistrat la Minis in anul 1946 cu +41,5 C, iar minima absoluta s-a inregistrat la Arad in anul 1954 cu –30 C.
Referitor la temperatura medie anuala putem spune ca este de 6 C, iar precipitatiile medii anuale sunt cuprinse intre 900-1000ml/m2.
În zona de campie numarul zilelor de vara (temperaturile depasesc 25 C) este de aproximativ 95, iar al numarului de zile fara inghet este cuprins intre 190 si 200.
Influentate direct de relief sunt vanturile, cele mai frecvente fiind de directia sud-vestica.
Reteaua hidrografica
Reteaua hidrografica cuprinde totalitatea apelor subterane si de suprafata.Cele mai importante cursuri de apa sunt: raul Mures cu o lungime de 250km, Crisul Alb cu 208km, Crisul Negru cu 27, Teuzul cu 79 si Cigheru cu 53.
Raul Mures este principala artera care dreneaza acest judet si inregistreaza un bazin hidrografic de 4800km2.
La inceputul toamnei Muresul are debitul cel mai scazut. Pe cursul sau se disting doua mari sectoare anume: cel de defileu si cel de campie.
Pe teritoriul judetului primeste o serie de afluenti printre care sunt Petris, Troias, Stejar, Barzava, Soimos, Cladova si altii mai mici.
Crisul Alb in spatiul judetului Arad prezinta trei sectoare: sectorul superior (in zona montana), mijlociu (in zona dealurilor) si inferior (in zona campiei) si un aspect dendritic.
Documente similare
· Incadrarea in zona turistica Arad (S.C. XYZ S.A.)· Activitatea turistica la cabana Negoiu din zona Fagaras
· Incadrarea societatii in cadrul industriei romanesti de panificatie (S.C. XYZ S.R.L., Bacau)
· Auditarea sistemului informatic (XYZ, Arad)
· Creditarea persoanelor juridice (Banca XYZ, Arad)
· Modalitati si instrumente de plata in decontarile internationale (XYZ, Arad)
· Analiza diagnostic. Prezentarea recomandarilor de imbunatatire a activitatii (S.C. XYZ S.A., Arad)
· Amenajare agro-turistica
· Instrumente de plata fara numerar si modul de asimilare al acestora (XYZ, Arad)
· Particularitati ale aorganizarii structurilor de primire turistica