Nov 10 2019
Marketing turistic. Prezentarea generala hotelului (XYZ, Bucuresti)
Postat de licenteoriginale • In Stiinte Economice
Cuprins
Aceasta lucrare poate fi descarcata doar daca ai statut PREMIUM si are scop consultativ. Pentru a descarca aceasta lucrare trebuie sa fii utilizator inregistrat.
Extras din document
CUPRINSIntroducere...........1
Capitolul I. MARKETING TURISTIC .......4
1.1 MARKETINGUL TURISTIC.......5
1.2 TEORIA PROMOVARII.............8
1.2.1 Obiectivele promovarii.......9
1.2.2 Informarea in promovarea turismului.....11
1.2.3 Formele promovarii..........13
Capitolul II. FUNDAMENTE TEORETICE AL ORGANIZARII ACTIVITATII DE MARKETING 27
2.1 CONTEXTUL ORGANIZARII ACTIVITATII DE MARKETING ...28
2.2 INFLUENTA MARKETINGULUI ASUPRA STRUCTURII ORGANIZARII DE MARKETING30
2.3 ATRIBUTIILE SI SISTEMUL DE RELATII AFERENTE COMPARTIMENTULUI DE MARKETING....37
Capitolul III. PREZENTAREA GENERALA A HOTELULUI LIDO BUCURESTI..40
3.1 OBIECTUL DE ACTIVITATE. SERVICII DE BAZA SI SUPLIMENTARE. ORGANIZAREA PE COMPARTIMENTE. SPATII DE CAZARE...41
3.2 CAPITALUL SOCIAL. PREZENTAREA DISTRIBUTIEI FUNCTIILOR HOTELIERE PE ETAJE. STRUCTURA ORGANIZATORICA.............46
3.3 ORGANIZAREA SI EXPLOATAREA DEPARTAMENTELOR OPERATIONALE.......48
3.3.1. Serviciul front - office.....48
3.3.2. Serviciul de etaj.............51
3.3.3. Serviciul alimentatie.......52
3.4 PROGRAME DE FIDELITATE REALIZATE DE DEPARTAMENTUL MARKETING - ViNZARI PENTRU HOTELUL LIDO.....55
Capitolul IV. ACTIVITATII DESFASURATE iN CADRUL DEPARTAMENTULUI DE MARKETING DIN CADRUL HOTELULUI LIDO.....60
4.1 CERCETARII DE MARKETING.61
4.2 STRUCTURA INTERNA A COMPARTIMENTULUI SALES & MARKETING..........65
4.3 PERSONALUL COMPARTIMENTULUI SALES & MARKETING SI FISA DE POST...........68
4.4 ACTIVITATILE PROMOTIONALE DESFASURATE iN CADRUL COMPARTIMENTULUI SALES & MARKETING.........72
CONCLUZII..83
BIBLIOGRAFIE
Alte date
?INTRODUCERE
Expansiunea sectorului tertiar in economia contemporana constituie temeiul sporirii preocuparilor, pe de o parte conturarea si clasificare continutului fenomenelor si proceselor specifice acestei sfere de activitate, iar pe de alta parte, pentru aprofundarea mecanismelor intime si conceperea instrumentelor de analiza si actiune ce caracterizeaza demersul tactic al intreprinderilor de profil.
În prezent, in conditiile in care concurenta inregistreaza o accentuare spectaculoasa, productivitatea ridica semne de intrebare, costurile cresc, calitatea serviciilor sa se deterioreze, tot mai multe firme apeleaza la marketing.
Conducerile firmelor de servicii au astfel in vedere solutii noi referitoare la diferitele aspecte pe care le ridica organizarea activitatii in interiorul intreprinderii, crearea unei imagini favorabile, imbunatatirea calitatii serviciilor, formarea personalului care lucreaza direct cu publicul.
Activitatile desfasurate in cadrul functie de marketing a fiecarei intreprinderi care adopta o atitudine realista fata de mediul sau de activitate se integreaza, alaturi de celelalte functii, in cadrul gestiunii respectivei intreprinderi. Un caz particular de gestiune hoteliera, acceptandu-se in acelasi timp ca, in principiu, fiecare hotel este o intreprindere, rentabilitatea unui hotel decisiv de priceperea cu care este gestionat.
Pe cat este de sensibila la diversele influente ale mediului extern – ca majoritatea intreprinderilor de altfel – intreprinderea hoteliera este pe atat de complexa. Ea este un sistem deschis – intretinand schimburi cu mediul sub forma fluxurilor de intrare si de iesire – si totodata un sistem complex, deoarece, relatiile cu mediul sunt numeroase si variate. Încorporarea marketingului in activitatea firmei de servicii hoteliere nu este posibila fara proiectarea unui sistem de management corespunzator, care sa reflecte, in ansamblul si in cadrul fiecarei componente a sa, conceptia de marketing. În contextul transformarilor ample care caracterizeaza viata, economica, sociala, politica a tarii noastre, activitatea intreprinderii este de neconceput fara o organizare si o conducere bazata pe principii, criterii si metode fundamentale stiintific, capabile sa asigure functionarea ireprosabila a intregului angrenaj productiv, adaptarea rapida la cerintele in continua schimbare ale mediului ambiant si integrarea lor optima in ecosistemul caruia apartin.
Un rol important ii revine asadar activitatii de marketing lucrarea de fata propunandu-si sa faca o evaluare a activitatii de marketing desfasurata de hotelul LIDO Bucuresti.
Marketingul in turism reprezinta strategia organizationala de turism si a prestatorilor de servicii turistice in conditiile economiei de piata, arta de a descoperii noi segmente potentiale, din care se regrupeaza viitorii consumatori de produse turistice, patrunderea si consolidarea pozitiilor pe aceste segmente de piata. Presupune, de asemenea, cunoasterea realista si documentara a exigentelor si tendintele evolutive ale pietei si, pe baza lor, orientarea de produse turistice in concordanta cu dimensiunea si structura cererii.
Ceea ce da specificul acestei lucrarii este importanta marketingului in cadrul hotelului LIDO Bucuresti, modul in care este organizat si condus reflectandu-se eficienta actiunilor intreprinse, definita prin numarul de turisti, fidelitatea acestora fata de hotel, satisfactia lor pentru calitatea serviciilor oferite si nu in ultimul rand pentru veniturile obtinute.
1.1 MARKETINGUL TURISTIC
Fie ca recunoastem sau nu, toti suntem implicati, cu voia sau fara voia noastra, in marketing. Suntem implicati in calitate de cumparatori, vanzatori sau consumatori de bunuri si servicii sau cititori de reclame publicitare.
Marketingul reprezinta mai mult decat un set de metode si tehnici folosite in procesul oferirii de satisfactii reciproce; in multe companii el reprezinta un mod esential de a face afaceri. Aceste companii care pretind adesea ca nu au vanzari mai bune si profituri record, au adoptat marketingul ca „logica lor de a face afaceri”. Conceptul de marketing consta din trei propozitii independente; cand o companie opereaza cu aceste trei propozitii, se spune ca au adoptat conceptul de marketing ca o orientare de afaceri fundamentala. Cele trei propozitii sunt:
? un client sau un consumator cu o anumita orientare trebuie sa fie punctul esential in luarea deciziilor unei companii;
? asemenea decizii trebuie sa aduca vanzari profitabile;
? intreaga companie trebuie sa fie constienta de nevoile si dorintele clientului si trebuie sa fie astfel organizata incat dorintele consumatorului sa fie satisfacute.
Marketerii din domeniul hotelier trebuie sa se orienteze foarte bine, deoarece in general in acest domeniu oferta excede cererea, iar hotelurile fiind imobile nu pot fi mutate in locuri unde cererea este mai mare si nici nu pot fi convertite pentru folosinte noi, cum ar fi birouri, apartamente, fara cheltuieli considerabile. Marketerii hotelieri trebuie in mod frecvent sa demonstreze indemanarile lor pentru a construi cererea in asa fel incat riscurile pe termen lung sa fie minime.
Documente similare
· Marketing turistic. Prezentarea generala hotelului (XYZ, Bucuresti)· PREZENTAREA HOTELULUI SOLARINO.
· Prezentarea generala si stabilirea obiectivelor strategice (S.C. XYZ S.A.)
· Prezentarea generala si situatia financiara a firmei (S.C. XYZ S.A.)
· Prezentarea generala si analiza activitatii de birotica si secretariat (S.C. XYZ S.A.)
· Prezentarea generala a societatii. Diagnosticul soldurilor intermediare de gestiune
· Prezentarea si analiza produsului turistic (S.C. XYZ S.A., Baile Felix)
· Management si marketing hotelier (XYZ, Bucuresti)
· Conducerea activitatii de marketing (S.C. XYZ S.A., Bucuresti)
· Plan de marketing pentru lansarea unui produs turistic nou.