Jun 16 2020
Mixul de marketing ( S.C. XYZ S.A.)
Postat de licenteoriginale • In Stiinte Economice
Cuprins
Aceasta lucrare poate fi descarcata doar daca ai statut PREMIUM si are scop consultativ. Pentru a descarca aceasta lucrare trebuie sa fii utilizator inregistrat.
Extras din document
CUPRINSCap.1. Intruducere
1.1. Prezentarea generala
1.2. Descrierea activitatii curente
Cap.2. Importanta mix-ului de marketing in politica de piata
2.1.Conceptul de mix de marketing
2.2.Alcatuirea mix-ului
Cap.3. Produsul ca element al mix-ului de marketing din cadrul SC.DANUBIANA ROMAN SA
3.1Continutul si rolul politicii de produs din cadrul SC. DANUBIANA ROMAN SA.
Cap.4. Politica de preturi din cadrul SC. DANUBIANA SA.
Cap.5. Politica de distributie a SC. DANUBIANA ROMAN SA.
Cap.6. Politica de promovare a SC.DANUBIANA ROMAN SA.
Concluzii
Propuneri
Alte date
?INTRODUCERE
Peter Druker, un autor de exceptie in gandirea economica a secolului al XX-lea, spunea la un moment dat: “exista un singur mod in care putem defini scopurile intreprinderii – crearea clientului. Daca produsul oferit de intreprindere nu are nici macar un client, atunci nu are nici un motiv pentru a-si continua existenta.”
Prezenta lucrare este structurata pe 7 capitole, fiecare de o importanta esentiala in cadrul activitatii de marketing a firmei.
Capitolul 1 prezinta date referitoare in ceea ce priveste activitatea de baza a S.C.DANUBIANA ROMAN SA., obiectivele si strategiile firmei, precum si informatii referitoare la personalul acesteia.
In capitolul 2 „Importanta mixului de marketing in politica de piata”, este prezentata S.C.DANUBIANA ROMAN S.A. ca parte a concernului Agrana Romania Holding&Trading Company, managementul societatii si de asemenea activitatea de marketing din cadrul acesteia.
În capitolul 3 „Politica de produs ” este redata politica de produs cu prezentarea produselor in optica de marketing, gama de produse, ciclul de viata al produsului, innoirea si testarea produselor noi, precum si testarea acestora pe piata.
Pretul ca si componenta a mixului de marketing este analizat in capitolul 4 al lucrarii, evidentiind rolul lui in cadrul mixului si strategiile de preturi utilizate.
Capitolul 5 prezinta locul distributiei in cadrul mixului de marketing. În cadrul acestui capitol sunt prezentate continutul si rolul distributiei, canalele de marketing, sistemul logistic si strategia de distributie.
In cadrul capitolului 6 este prezentata politica de promovare ca expresie a actiunilor, mijloacelor si metodelor utilizate in orientarea, informarea, atragerea si convingerea clientilor sa cumpere produsul in scopul satisfacerii dorintelor lor, dar si asigurarii rentabilitati intreprinderii producatoare.
1. 1.Prezentarea generala a S.C. Danubiana Roman
SC. DANUBIANA ROMAN s-a infiintat in baza H.G. nr.1353 din 27.12.1990 si a fost imatriculata la Camera de Comert si Industrie a judetului Neamt, Oficiul Registrul Comertului, cu numarul J 27/63/91 avand cod fiscal R2054317.
Societatea DANUBIANA Roman SA face parte din concernul Agrana Romania Holding&Trading Company SRL . Aceasta ofera consultanta manageriala internationala in urmatoarele domenii:
? studii de piata;
? resurse umane;
? aprovizionare;
? productie si logistica;
? vanzari de distributie;
? activitati financiare, de contabilitate si trezorerie;
? tehnologie informationala;
? asistenta juridica.
Principalul obiectiv al firmei Agrana Holding este de a oferi servicii de calitate in conformitate cu dorintele si necesitatile fabricilor romanesti si de a furniza o organizare flexibila, cu un numar limitat de angajati de inalta tinuta profesionala.Toti angajati sunt cetateni romani, dispunand de o bogata experienta internationala.personalul Agrana Romania Holding&Trading Company coopereaza cu companii internationale de consultanta.
Misiunea Agrana in Romania – Scopul concernului Agrana este de a oferi tuturor clientilor zahar de calitate superioara, misiune realizata prin angajamentul total al acestuia pe piata din Romania. Ofera clientilor solutii logistice optime. Ofera clientilor industriali, angrosistilor si organizatiilor individuale zahar ambalat in pachete cu greutate variind intre 500 g pana la 50 kg, precum si in saci mari la cererea clientilor. Personalul firmei este permanent deschis dorintelor si necesitatilor clientilor, pe care ii contracteaza in mod regulat in vederea identificarii cerintelor lor actuale, precum si asteptarilor lor viitoare. Datorita pregatirii si promovarii personalului de aprovizionare, productie , logistica, distributie si vanzari ofera calitate si solutii in beneficiul clientului.
Strategia Agrana in Romania – este de a-si mentine pozitia de leader al pietei, de a oferi clientilor zahar de calitate superioara, atingerea performantelor agricole la standarde intenationale, obtinand beneficii mutuale in relatile de parteneriat pe termen lung stabilite cu cultivatorii.
Agrana Romania Holding&Trading Company SRL cuprinde trei societati: SC Beta Tandarei, SC DANUBIANA Roman SA, si SC Zaharul Buzau .
SC DANUBIANA Roman SA este una din fabricile de zahar cu traditie din tara. Infiintata in 1926 aceasta a trecut prin mai multe procese de modernizare in decursul timpului, avand in prezent ca principal obiect de activitate obtinerea zaharului atat din zahar brut cat si din sfecla de zahar.
În anul 1998 a avut loc privatizarea societatii DANUBIANA Roman SA . Acest proces a fost realizat de stat, principalul actionar al firmei, prin licitatie.Licitatia s-a realizat in doua etape:
? prima etapa – a avut loc intre anii 1996-1998 prin subscriere de cupoane nominative de privatizare de catre persoane fizice, care detineau 30% din actiunile societatii.Restul actiunilor de 70% erau detinute de stat.
? cea de-a doua etapa a inceput in decembrie 1998, cand grupul austriac Agrana Holding&Trading Company a devenit majoritar si detine 80% din actiunile societatii DANUBIANA, iar Fondul Proprietatii de Stat 20% din actiuni.
În prezent, S.C.DANUBIANA Roman S.A. este o societate mixta cu capital majoritar privat.
Conform statutului societatii S.C. DANUBIANA Roman SA:
1) sediul societatii este in Romania, localitatea Roman , jud. Neamt, str. Energiei, nr. 6.
2) sediul societatii poate fi schimbat in alta localitate din Romania, pe baza hotararii Adunarii Generale a Actionarilor, potrivit legii.
3) Societatea poate avea sucursale , filiale, reprezentante, agentii situate si in alte localitati din tara sau din din strainatate, conform hotarari Adunarii Generale a Actionarilor.
Documente similare
· Mixul de marketing ( S.C. XYZ S.A.)· Mixul de marketing (S.C. XYZ S.R.L.)
· Piata si mixul de marketing (S.C. XYZ S.R.L.)
· Mixul de marketing la firma
· Mixul de marketing pe piata externa
· MIXUL DE MARKETING AL AGENTIEI DE TURISM.doc
· Mixul de marketing in sistemul bancar din Romania
· Distributia in mixul de marketing. Modalitati de transport (S.C. XYZ S.A.)
· Mixul de marketing in servicii. Prezentarea directiei generale de asistenta
· Studiu privind amenajarea si mixul de marketing in turismul bucovinean