Pagina documente » Stiinte Economice » Modul de calcul si legatura dintre rezultat contabil si fiscal (S.C. XYZ S.A., Bucuresti)

Despre lucrare

lucrare-licenta-modul-de-calcul-si-legatura-dintre-rezultat-contabil-si-fiscal-s.c.-xyz-s.a.-bucuresti-
Aceasta lucrare poate fi descarcata doar daca ai statut PREMIUM si are scop consultativ. Pentru a descarca aceasta lucrare trebuie sa fii utilizator inregistrat.
lucrare-licenta-modul-de-calcul-si-legatura-dintre-rezultat-contabil-si-fiscal-s.c.-xyz-s.a.-bucuresti-


Cuprins

CUPRINS
Prezentarea societatii comerciale INDUSTRIALIZAREA LAPTELUI S.A......... 3
Capitolul 1 :
Contul de rezultate :
1.1 Teorie si model 11
1.2 Locul si rolul contului de profit si pierdere in cadrul documentelor de sinteza si relatiile lui cu acestea .......22
.Rolul si locul contului de profit si pierdere in cadrul documentelor de sinteza.............
.Relatia dintre contul de profit si pierdere si celelalte conturi anuale
1.3 Directiva a IV-a ......35
1.4 Model Englez .........42
1.6 Model Francez ......... 47
1.7 1.5 Modelul Romanesc .... 51
1.6 Solduri Intermediare de Gestiune ......... 54
1.7 Control Financiar Propriu de Gestiune ... 64
1.8 Control Fiscal ... 68
1.9 Cai de evitare a fiscalitatii statelor ............ 73
Capitolul 2 :
Modul de calcul si legatura distre rezultat contabil si rezultat fiscal in Romania;
2.1 Delimitari si raportari contabilitate - fiscalitate Determinarea rezultatului fiscal, convergente si divergente intre rezultatul contabil si rezultatul fiscal in Romania.91
2.2 Impozitatrea profitului, tehnici si metode de impozitare.......94
2.3 Reglementari contabile si fiscale romanesti privind impozitul pe profit...96
2.4 Incidenta evaluarii patrimoniale asupra contului de rezultate....106
Provizioane contabile si provizioane fiscale
Amortizarea contabila - amortizare fiscala
Influenta provizioanelor asupra contului de rezultate
2.5 Imaginea fidela a situatiei financiare, a contului de rezultate si a situatiei patrimoniale......110
Capitolul 3.
Aplicatie pe baza datelor de la societatea INDUSTRIALIZAREA LAPTELUI S.A Bucuresti;

EXTRAS DIN DOCUMENT

?

Prezentarea societatii comerciale “INDUSTRIALIZAREA LAPTELUI S.A.”

A. Conditii generale

Realizarea produseler alimentare are o veche traditie in Romania. Gospodariile si obstile relizau cu mijloace proprii multe din bunurile aprovizionarii casnice. In mod rudimentar erau folosite diverse metode de conservare si imbunatatire a calitatii alimentelor ca : deshidratarea, concentrarea, presarea, afumarea, sararea, folosirea locurilor racoroase.

Dupa ocupatia sovietica si desfiinarea sovromurilor, existand mai multa independenta economica si ca urmarea a cresterii populatiei urbane a fost necesara reorganizarea industriei alimentare. Profitand de perioada 1965 - 1970 cand a existat o relativa relaxare politica s-a reusit sa se aduca indutria alimentara la nivel tehnic si calitativ competitiv, dotand acest sector cu instalatii de mare productivitate din import.

Romania a redevenit o tara producatoare de bunuri alimentare de prima calitate la export, astfel : pasta de tomate a invins concurenta producatorilor din Italia si portugalia, baconul, conserva de sunca si salamul tip „Sibiu” se exportau in S.U.A. si Germania, branza Ementhal se exporta chiar si in Elvetia.

Dupa 1970 politicul si-a reluat rolul de ganditor al politicii economice, au aparut gigantii industriali a caror soarta se cunoaste.

Dupa 1989, ca urmare a promovarii si aplicarii defectuase si rauvoite a legii 18/1991, s-a distrus in buna parte baza de productie a materiilor prime necesare industriei alimentare, care a atras dupa sine si falimentarea fabricilor din domeniu.

In aceasta situatie se regasesc unitatile de industrializare a laptelui in prezent. Pentru a iesi din criza trebuiesc gasite modalitati de ajutorarea producatorilor de materii prime destinate acestui domeniu.Se cunoaste ca venitul nu este maximizat la producatorul de materii prime ci in industrie. Propunerea mea este crearea de unitati mici sau mijlocii care sa produca si sa industrializeze produsele. Acest tip de unitati ar avea mai multe sanse de supravietuire in „jungla” legislatica si instabilitatea sociala redusa in care ne aflam.

B. Scurt istoric

Activitatea de producere si industrializare a laptelui in judetul Bucuresti are vechi traditii, costituind una din preocuparile de baza pe parcursul a lungi perioade din istorie.

In anul 1952, prin hotarare a Guvernului se infiinteaza Intreprinderea de Industrializare a Laptelui din Bucuresti, ce avea ca raza de activitate judetul Bucuresti.

In anul 1955 s-a dat in functiune prima fabrica ce putea prelucra industrial cantitatea de 20000 l lapte pe zi cu o extindere ulterioara de 50000 l lapte/ zi . In anul 1964 s-a dat in functiune o noua fabrica de prelucrare a laptelui in orasul Bucuresti dotata cu instalatii moderne de mare productivitate, relizanduse o gama variata de produse : lapte consum, produse lactate proaspete, unt inghetata e.t.c.

Intre anii 1970 – 1985 au fost modernizate si construite capacitati noi pentru prelucrarea laptelui in teritoriu. Sursele de aprovizionare a laptelui, pana in 1990 au fost :

- Cooperativele agricole de productie 60%

- Întreprinderi agricole de stat – 35 %

- Gospodariile individuale ale populatiei 5%

Societatea de Industrializare a Laptelui S.A. dupa 1990 a intrat in complicatul proces de privatizare. Statul mai detine inca 38 % din actiuni.

C. Domeniul de activitate

In conformitate cu statutul, obiectul de activitate il constituie industrializarea si comercializarea laptelui si a produselor pactate, societatea avand ca activitati : asigurarea materiei prime, industrializarea, depozitarea, conservarea paptelui, a produselor pactate si complementare, prestari servicii catre terti, operatiuni de import – export in activitate proprie.

Urmare a necesitatii de a face fata tranzitiei si adaptarii la realitatea economica existenta, obiectul de activitate a fost extins si cu alte activitati :

1. Activitati de productie

Ponderea activitatilor de productie o reprezinta prelucrarea laptelui pe urmatoarele grupe de produse finite :

« Lapte de consum proaspat

« Produse lactate proaspete

« Unt

« Branzeturi

« Inghetata

« Produse complementare

2. Servicii

« Prestari privind preluara materiei prime – lapte - catre terti

« Depozitare marfuri in spatii frigorifice si nefrigorifice

« Service pentru utilaje frigorifice inchiriate la terti

« Inchirieri mijloace transport

« Aprovizionarea producatorilor de lapte cu diverse produse

3. Activitati comerciale

« Comert cu ridicata – in depozitul unitatii

« Activitati comeciale cu amanuntul din magazinele de prezentare si desfacere

« Distributie directa la beneficiar atat din magazine cat si din depozit

D. Segmentul de piata ocupat

Pana in 1990, societatea detinea monopol in productia si desfacerea produselor lactate pe piata Bucurestiului.

In prezent, ca urmare a aparitiei unor societati concurente, cat si a liberei circulatii a produselor intre judete segmentul de piata detinut de societate s-a diminuat considerabil.