Pagina documente » Stiinte Economice » Raport de tara. Negocierea internationala (Turcia)

Cuprins

lucrare-licenta-raport-de-tara.-negocierea-internationala-turcia-
Aceasta lucrare poate fi descarcata doar daca ai statut PREMIUM si are scop consultativ. Pentru a descarca aceasta lucrare trebuie sa fii utilizator inregistrat.
lucrare-licenta-raport-de-tara.-negocierea-internationala-turcia-


Extras din document

CUPRINS
CAP.I PREZENTAREA GENERALA A TARII
1.1Date generale....... 3
1.1.1Localizare geografica...... 3
1.1.2Vecinatate.......... 3
1.1.3Suprafata si regiuni geografice...... 4
1. 1.4Liniile de coasta.............. 5
1.1.5 Istoricul tarii..... 5
1.1.6 Populatia ......... 6
1.1.7 Economia ......... 6
1.1.8 Momeda nationala. Valuta .......... 6
1.1.9 Conditii de intrare in tara. Reprezentanta ............. 6
1.1.10 Transport .... 6
1.1.11 Rrteaua electrica ....... 7
1.1.12 Cumparaturi ..............7
1.1.13 Mancarea si bautura .. 7
1.1.14 imbracamintea ......... 7
1.1.15 Clima .......... 7
1.2.2 Date adminisrative .... 8
1.3 Infrastructura .... 9
CAP. II IMPACTUL CULTURII ASUPRA MANAGEMENTULUI
2.1. Definitia si caracteristicile culturii. Impactul acesteia asupra managementului..11
2.2. Influenta limbii ............. 13
2.3.Influenta religiei ............ 14
CAP. III. COMUNICAREA SI MANAGEMENTUL
3.1. Procesul general de comunicare ............. 16
3.2. Comunicarea internationala . 17
3.3 Variabile nationale ...... 18
3.3.1.Mediul economic .......... 18
3.4. Stiluri de management . 21
CAP. IV. DATE DESPRE RISCURILE IN AFACERILE IN AFACERILE ECONOMICE
4.1. Economia pe scurt ... 24
4.2.Comertul exterior ...... 27
4.3. Facilitati de creditare ... 29
4.4. Investitia straina directa ............. 29
4.4.1. Investitiile straine in Turcia ..... 30
4.4.2 Stimulente investitionale .......... 30
4.5.Concesiuni de impozite de baza acordate investitorilor ..... 34
4.5.1. Reduceri pentru investitii ..... 34
4.5.2. Deprecierea 34
4.5.3. Reevaluarea activelor fixe ......... 35
4.5.4. Fond de reinnoire ....... 35
4.5.5. Modificarea costurilor .............. 36
44.5.6. Taxa corporatista .... 36
4.5.7. Stimulente pentru investitiile in regiunile cu prioritate ......... 36
4.5.8. Stimulente in zonele libere ..... 36
4.5.9. Acorduri de impozitare bilaterale pentru evitarea dublei impuneri .... 36
4.6. Privatizarea ..37
CAP. V .NEGOCIEREA INTERNATIONALA
5.1.Epidemia falimentului bancilor turcesti? .. 40
5.2.Cazul concret al unei negocieri.... 42
5.3. Sistemul bancar si finantele ...... 43
CAP.VI . MANAGEMENTUL RESURSELOR UMANE
6.1. Clasificarea managerilor internationali .... 44
6.2. Selectarea personalului international ....... 44
6.2.1. Factori care influenteaza selectarea personalului international.............. 45
6.2.2. Criterii de selectie a personalului....... 45 6 .2.3. Metode de selectare a personalului international............. 46

Alte date

?CAPITOLUL I

PREZENTAREA GENERALA A TARII

1.1DATE GENERALE

1.1.1Localizare geografica:

Pamanturile Turciei sunt situate in locul in care trei continente alcatuiesc lumea veche. Asia, Africa si Europa sunt mai aproape una de alta si constituie punctul unde se intalnesc Europa si Asia.

Din punct de vedere geografic, tara este situata in jumatatea nordica a emisferei intr-un punct care este la aproximativ jumatatea drumului intre ecuator si polul nord, de la o longitudine de 36 grade N la 42 grade N si la o latitudine de la 26 grade E pana la 45 grade E. Turcia are o forma aproximativ dreptunghiulara si 1,660 km.

Marea majoritate a tarii este acoperita de munti: la nord - masivul Ponti, in centru - regiunea muntoasa Anatolia, la sud - masivul Taurus. În partea de sud a Anatoliei se inalta vulcani inactivi, in a caror roca moale s-au construit cunoscutele si bizarele orase subterane din Cappadocchia. Din Azerbaidjan se intinde la sud marele lac sarat Van si regiunea muntoasa Hakari (4168 m). Frecventele cutremure, gheizerele si activitatea post-vulcanica ne indica faptul ca toata suprafata este activa tectonic. Partea europeana este acoperita de masive muntoase inconjurate de campii roditoare. Cu toate ca Turcia este situata geografic intr-un loc in care conditiile climaterice sunt mai de graba temperate, natura diversa a reliefului, in special muntii care se intind de-a lungul coastelor, duce la diferente semnificative intre conditiile climaterice ale diferitelor regiuni. În vreme ce zonele de coasta se bucura de un climat mai bland, platoul interior al Anatoliei are parte de extreme: veri toride si ierni reci, cu precipitatii scazute. Peisajul este colorat si divers, cu forme variind de la munti acoperiti de zapada, pana la paduri de stejar si pini; de la intinse campii verzi, pana la lacuri mari.

1.1.2Vecinatate:

Frontiera de uscat a Turciei are 2,573 kilometri in total, iar linia de coasta (inclusiv insulele) au alti 8,333

asiatice de-a lungul

granitelor sale de uscat.

Comunitatea Statelor Independente (la NE), Iran, Irak (la est) si Siria (SE). Granitele Turciei pe continentul european sunt constituite de o frontiera de 212 kilometri cu Grecia si o frontiera de 269 kilometri cu Bulgaria.

1.1.3Suprafata si regiuni geografice:

Suprafata actuala a Turciei incluzand lacurile este de 814.578 kilometri patrati, din care 790.200 sunt in Asia si 24.378 sunt situati in Europa.

Turcia este in mare impartita in sapte regiuni: regiunea Marii Negre, regiunea Marmara si regiunile Egeeana, Mediteraneana, Anatolia Centrala, Anatolia de Est si Anatolia de Sud-Est. Terenul accidentat din Anatolia de nord situat de-a lungul Marii Negrii seamana cu o centura ingusta si lunga. Pamantul din aceasta regiune este aproximativ 1/6 din suprafata de pamant a Turciei.

Regiunea Marmara cuprinde suprafata care incercuieste Marea Marmara, si include intreaga parte europeana a Turciei, ca si nord-vestul Campiei Anatoliei. In timp ce este cea mai mica dintre regiunile Turciei dupa regiunea Anatoliei de Sud-Est, are cea mai mare densitate a populatiei dintre toate regiunile.

Cel mai important varf in regiune este Uludag (2,543 metri). In partea dinspre Anatolia a regiunii sunt campii fertile mergand de la est la vest.

Regiunea egeeana se intinde de la coasta egeeana la partile dinspre continent ale Anatoliei de vest. Exista diferente semnificative intre zonele de coasta si cele de pe continent, atat in termeni de caracteristici geografice cat si de aspecte economice si sociale.

In general, muntii din regiune cad perpendicular in mare iar campiile se intind de la est la vest.

In regiunea mediteraneeana, localizata in sudul Turciei, Muntii Taurus de vest si centrali se ridica brusc din spatele liniei de coasta.

Regiunea central anatoliana este exact in centrul Turciei si da aparenta ca ar fi mai putin muntoasa comparativ cu alte regiuni.

Regiunea Anatolia de est este cea mai mare si mai inalta regiune a Turciei. Aproximativ trei sferturi din ea se situeaza la o altitudine de 1,500-2,000 metri. Anatolia de est este compusa din munti izolati ca si din lanturi intregi de munti, cu platouri si campii vaste.

1.1.4Liniile de coasta

Turcia este inconjurata de mare pe trei laturi, si anume de Marea Neagra in nord, de Mediterana la sud si de Marea Egee in vest. In partea de nord-vest mai exista de asemenea o importanta mare interioara, Marea Marmara, intre stramtorile Dardanele si Bosfor, importante canale care conecteaza Marea Neagra de restul lumii.

Lungimea coastei Marii Negre in Turcia este de 1,595 kilometri, iar salinitatea apei este de 17%. Coasta mediteraneeana se intinde pe 1,577 kilometri.

Gradul de salinitate al Mediteranei este aproape dublu fata de cel al Marii Negre.

Coasta egeeana este o continuare a celei mediteraneene. Lungimea coastei de la Marea Egee este de peste 2,800 kilometri. In lungul coastei se afla multe insule.

1.1.5 Istoricul tarii

Tinuturile Anatoliei au fost martorele multor civilizatii, ale caror urme se afla peste tot, inca de la inceputurile omenirii. Primele constatari ale vietii omenesti dateaza inca din Paleolitic, cu aproximativ 500.000 de ani in urma, descoperirile fiind facute de catre arheologi in Antalya. Între anii 8000 - 5000 i.Ch au aparut primele comunitati. Urmeaza epoca de bronz, intre anii 2500 - 2000 i.Ch, in care s-a dezvoltat cultura hatti, apoi hititii, intre anii 1800 - 1200 i.Ch. În decursul acestor doua perioade Anatolia a fost martora a unor sisteme sociale mai evoluate si a constructiei de mari monumente. Cateva secole mai tarziu, in jurul anului 800 i.Ch, s-au infiintat imperiile Carian, Lician, Lidian si Frigian, dar si coloniile grecesti. Urmele culturale ale acestei perioade se mai gasesc inca de-a lungul intregii coaste a Marii Egee. În sec. 3 i.Ch grecii au cucerit statele persiene fondate in sec. 6 i.Ch si Imperiul Elen a pus stapanire pe teritoriu. Din acea perioada au ramas ziduri ale oraselor, gimnazii, teatre si arene.

În anul 230 i.Ch romanii au trecut Marea Egee, indreptandu-se spre Anatolia si, de atunci incolo, acestia au influentat stilul de viata anatolian. În aceasta perioada, in Turcia au avut loc multe schimbari, regiunea Cappadocchia purtand pana in zilele noastre amprenta Romei. Dupa aparitia crestinismului, Imperiul Roman a fost impartit in doua: cel de Apus s-a destramat in cele din urma, iar cel de Rasarit a devenit Imperiul Bizantin, cu capitala la Constantinopole (Istanbul), oras cucerit in anul 1204 de invazia latina. În acest timp, islamismul a fost adus in Anatolia odata cu invazia arabilor din anul 654. Ei si-au transmis credinta turcilor selgiuc, care au ocupat majoritatea teritoriului iar Konya a devenit in aceasta perioada capitala selgiuc-ilor. Dupa anul 1243, Anatolia a fost invadata de mongoli si, curand dupa aceea, turcii otomani au fondat Imperiul Otoman (1299). Odata cu cucerirea Constantinopolelui in 1453, Imperiul Otoman si-a largit granitele in Europa, Africa si Orientul Mijlociu. Pana la caderea sa oficiala din 1918, acest imperiu a fost martorul multor perioade de expansiune, micsorare si inflorire, lasandu-si peste tot mostenirea si comorile. În anul 1923, Mustafa Kemal Ataturk, eroul national al Turciei a fondat Turcia republicana. Dupa ce a fost martora unei atat de vaste parade a civilizatiilor pe pamantul sau, Turcia de astazi este o tara moderna, deschisa integrarii in plan mondial. Sub presedintia generalului Evren, tara a devenit preponderent democratica, viitorul sau economic fiind conectat la Comunitatea Europeana.

1.1.6 Populatia