Pagina documente » Stiinte Economice » Sistem informatic privind urmarirea operativa a miscarii marfurilor (S.C. XYZ S.A.)

Despre lucrare

lucrare-licenta-sistem-informatic-privind-urmarirea-operativa-a-miscarii-marfurilor-s.c.-xyz-s.a.-
Aceasta lucrare poate fi descarcata doar daca ai statut PREMIUM si are scop consultativ. Pentru a descarca aceasta lucrare trebuie sa fii utilizator inregistrat.
lucrare-licenta-sistem-informatic-privind-urmarirea-operativa-a-miscarii-marfurilor-s.c.-xyz-s.a.-


Cuprins

CUPRINS
I. CAPITOLUL I
I.1 PREZENTAREA GENERALA A AGENTULUI ECONOMIC
I.2 ANALIZA SISTEMULUI ORGANIZATOR EXISTENT LA S.C. ELPREST S.R.L.
I.3 MARFURILE ASPECTE TEORETICE SI METODOLOGICE
I.4 EVALUAREA CRITICA A SISTEMULUI INFORMATIONAL
I.5 ORGANIZAREA SISTEMULUI INFORMATIONAL ACTUAL AL ACTIVITATII DE CIRCULATIE A MARFURILOR LA S.C. ELPRESTS.R.L. CRAIOVA
II. CAPITOLUL II
II.1 VISUAL FOX PRO 6. EVOLUTIE SI GENERALITATI
II.1.1 VISUAL FOXPRO: SGBD BAZAT PE OBIECTE
II.1.2 PROGRAMAREA ORIENTATA PE OBIECT (OOP)
II.1.3 MECANISMELE DE BAZA ALE OOP
II.2 BIBLIOTECI DE OBIECTE (APPLICATION FRAMEWORK)
II.3 PROIECTAREA SITUATIILOR DE IESIRE
III. CAPITOLUL III
III.1 PROIECTAREA DE DETALIU A APLICATIEI PRIVIND URMARIREA OPERATIVA A MISCARII MARFURILOR LA S.C. ELPREST S.R.L

EXTRAS DIN DOCUMENT

?CAPITOLUL I

A. PREZENTAREA GENERAL? A AGENTULUI ECONOMIC

Cadrul general de functionare

- Denumirea societatii: S.C. ELPREST S.R.L.

- Forma juridica: Societatea comerciala “ ELPREST “ S.R.L. este persoana juridica romana, cu capital integral privat si forma juridica de societate cu raspundere limitata

- Sediul societatii: Romania – Craiova, strada Romania Muncitoare nr:132, judetul Dolj.

Societatea poate avea sucursale, birouri, filiale, agentii reprezentative in orice alta localitate de pe teritoriul Romaniei sau in alte tari, in conformitate cu legile romane.

În conformitate cu statutul societatii comerciale S.C. ELPREST S.R.L., inregistrata la Oficiul Registrului Comertului Dolj sub nr. J/16/2163/1994 obiectul de activitate este:

Executa:

? vanzari produse electrice destinate realizarii instalatiilor electrice, industriale, comercializate in regim en-gros;

? vanzari produse electrice destinate ralizarii instalatiilor electrice casnice;

? lucrari de instalatii electrice si automatizari industriale;

? lucrari amenajari interioare, lucrari rigips;

? productie tablouri electrice;

? expertize tehnice;

? proiectare documentatii tehnice;

? studii de reducere a consumurilor energetice.

Pentru urmatoarele tipuri de instalatii:

? nstalatii electrice de alimentare, distributie, forta si comanda pentru joasa si medie

tensiune;

? insalatii electrice de iluminat industrial si civil;

? instalatii de compensare automata a factorului de putere;

? instalatii de automatizare electrice,pneumatice si hidraulice;

? instalatii de despecerare pentru consumuri energetice

? instalatii electrice de iluminat exterior, ambiental si decorativ;

? tablouri pentru instalatii electrice si de automatizare;

? tablouri generale de distributie;

? tablouri tip AAR.

- Forma de contabilitate folosita:

Prin forma de inregistrare in contabilitate intelegem sistemul de registre, formulare si documente contabile corelate intre ele care servesc la inregistrarea cronologica si sistematica in contabilitate, potrivit normelor stabilite, a operatiilor economice si financiare care au loc in unitatile patrimoniale, pe tot parcursul exercitiului financiar.

În cadrul S.C. ELPREST S.R.L. se foloseste forma de contabilitate pe jurnale, o imbinare in sistem de jurnale si cartea mare care satisface toate necesitatile muncii contabile in conditiile repetarii operatiilor atestate documentar si un volum semnificativ al acestora.

În aceasta forma, piesa centrala este jurnalul, in care jurnalul unic este inlocuit cu un pachet de jurnale specifice diverselor operatii repetitive, fiecatre dintre acestea corespunzand unui singur cont care se debiteaza si respectiv se crediteaza in conturi contrapartida cu debitul respectiv creditul altor conturi cum ar fi: jurnalul pentru furnizori, jurnalul pentru vanzari, jurnalul pentru mijloace de trezorerie.

La inchiderea lunii datele colectate in jurnalul centralizator sunt apoi transmise sistematic in CARTEA MARE, deschisa pentru fiecare cont sintetic.

Forma de contabilitate pe jurnale isi trage numele de la faptul ca piesa centrala este jurnalul deschis, cate unul pentru creditul fiecarui cont sau grupa de conturi sintetice in care operatiile se inregistreaza cronologic si sistematic cu desfasurare pe conturile corespondente debitoare.

Deci documentele de lucru vor fi jurnalele de lucru precum: jurnalul sintetic privind operatiile de trezorerie;jurnalul privind decontarile cu tertii, jurnalul privind consumurile si alte iesiri de materiale, jurnalul privind salariile si contributia la fondurile de protectie sociala, jurnalul privind vanzarea marfurilor, a sarviciilor si alte iesiri.

Cartea mare se utilitzeaza pentru stabilirea rulajelor lunare si a soldurilor conturilor in felul urmator:

- creditul se pria la sfarsitul lunii din coloanele de credit ale fiecarui jurnal;

- la finele lunii rulajul debitor se culege si se totalizeaza pe seama sumelor preluate din coloanele de “ conturi corespondente “ ale jurnalelor.

Forma de contabilitate pe jurnale – incheiata evident ca si celelalte – prin prelucrarea datelor in balanta de verificare este foarte clara si destul de raspandita.

Contabilitatea computerizata reprezinta de fapt o adaptare corespunzatoare a tehnicii electronice de calcul la formele de contabilitatze deja enuntate. De retinut este faptul ca, oricum ar fi conceput sistemul, el are la intrare documentele justificative si formula contabila care trece obligatoriu prin jurnalul de inregistrare-n ca instrument al evidentei cronologice – si trebuie sa se ajunga la documentele de sinteza si rapoarte incepand cu balanta de verificare, chiar daca editarea jurnalelor este facultativa.

Oricum trebuie retinut ca legea copntabilitatii 82/91 prevede ca agentii economici care utilizeaza prelucrarea automata a datelor au obligatia sa asigure respectarea nurmelor contabile, stocarea, pastrarea sub forma suportilor tehnici si controlul datelor stocate in contabilitate.

Alegerea uneia sau alteia dintre formele de contabilitate este de competenta agentului economic, corespunzator conditiilor sale specifice, organizarii interne, accesul la tehnica de calcul, etc… dar oricare ar fi conducerea corecta a contabilitatii cere multa seriozitate.

Metoda de evidenta analitica a materialelor este cantitativ-valorica si are urmatoarele caracteristici:

? cantitatile de materiale intrate si iesite din magazie se inregistreaza pe baza documentelor respective in fisele de magazie care se tin la locurile de depozitare;

? documentele care au stat la baza acestor inregistrari se inscriu in borderoul de predare a documentelor si impreuna cu acestea se predau la Biroul contabilitatii materialelor.