Pagina documente » Informatica, Matematica » Comertul electronic. Analiza viabilitatii economice si manageriale

Despre lucrare

lucrare-licenta-comertul-electronic.-analiza-viabilitatii-economice-si-manageriale
Aceasta lucrare poate fi descarcata doar daca ai statut PREMIUM si are scop consultativ. Pentru a descarca aceasta lucrare trebuie sa fii utilizator inregistrat.
lucrare-licenta-comertul-electronic.-analiza-viabilitatii-economice-si-manageriale


Cuprins

Cuprins
I. INTRODUCERE
II. ELEMENTE TEORETICE
II.1 ELEMENTE TEORETICE GENERALE
II.1.1 NOTIUNEA DE INTERNET
II.1.2 COMERTUL ELECTRONIC
II.1.3 TREI PASI PANA LA UN MAGAZIN VIRTUAL
II.1.4 PROTOCOLUL HTTP
II.2 SERVER-UL APACHE
II.3 SGBD-UL MYSQL
II.4 PHP
III. STUDIUL, ANALIZA SI PREZENTAREA SISTEMULUI ACTUAL
III.1 NOTIUNI GENERALE PRIVIND ORGANIZATIA SI MEDIUL AMBIANT
III.2 DOCUMENTAREA PRELIMINARA
III.3 SCURT ISTORIC
III.4 ANALIZA VIABILITATII ECONOMICE SI MANAGERIALE
IV. SOLUTIA CONCEPTUALA A NOULUI SISTEM
IV.1 PROIECTAREA STRUCTURII BAZEI DE DATE
IV.2 MODELAREA FOLOSIND MODELUL ENTITATE ASOCIERE
IV.3 IDENTIFICAREA ENTITATILOR SI ATRIBUTELOR
IV.4 NORMALIZAREA BAZEI DE DATE
IV.5 PROIECTAREA INTERFETEI CU UTILIZATORII
IV.5.1 STRUCTURA SITE-ULUI
V. PREZENTAREA APLICATIEI REALIZATE
V.1 PREZENTARE SITE
V.2 PREZENTARE MODUL ADMINISTRATOR

EXTRAS DIN DOCUMENT

?Introducere

Un magazin virtual inseamna un site dinamic, cu ajutorul caruia agentii economici isi prezinta produsele si ofera posibilitatea potentialilor clienti de achizitionare a acestor produse orin comenzi on-line.

Odata cu raspandirea spatiului WWW si cu cresterea enorma a utilizatorilor internetului, s-a simtit nevoia transformarii utilizatorilor Web in potentiali clienti.

Un magazin virtual nu inseamna numai creearea unui site

dinamic. Este de fapt un fenomen complex ce necesita mai multe

tehnologii si personal cu cunostintele necesare.

Tehnologiile implicate in creearea, folosirea si actualizarea unui magazin virtual sunt:

? Un server Internet: Apache;

? Un server de baze de date: MySQL Server;

? Un certificat digital : SET sau SSL ce reprezinta atat modul de identificare al serverului cat si o tehnica de criptare pentru a securiza datele in tranzit;

? Generarea automata si transmisia comenzii clientului catre comerciant si a chitantei catre client;

? Server de procesare a platilor;

? Pachetul software PHP ce se poate copia gratis de pe Internet cu ajutorul caruia se pot realiza pagini ce se creeaza dinamic, in functie de datele din baza de date.

Comertul virtual necesita urmatoarele resurse pentru a se desfasura:

? Comercianul virtual;

? Magazinul virtual;

? Furnizorul server-ului pe care este stocat magazinul virtual;

? Procesorul de plati;

? Clientul virtual;

? Banca emitatoare a cartii de credit;

? Serviciul de curier.

În cadrul acestei lucrari se va proiecta un magazin virtual cu

functii de prezentare produse, comenzi on-line si situatii finale pentru manageri pe o perioada stabilita pentru firma Active Business Consulting S.R.L. al carui obiectiv de activitate reprezinta comercializarea de telefoane mobile. Se vor elabora manuale de utilizare atat pentru utilizatori cat si pentru administratori.

Pentru realizarea site-ului tehnologiile folosite vor fi: Server-ul Apache, Limbajul de programare PHP si SGBD-ul MySQL. Astfel va fi proiectata o baza de date cu ajutorul SGBD-ului MySQL si cu ajutorul limbajului de programare PHP va fi interogata pentru a afisa produsele si pentru a stoca informatiile despre comenzi. Server-ul Apache va activa ca un compilator pentru codul PHP.

2. Elemente teoretice

2.1 Elemente teoretice generale

Notiunea de Internet

În anii 1960 Departamentul de Aparare al Statelor Unite ale Americii a creat o retea de calculatoare numita ARPAnet (numita astfel dupa Defence Advanced Research Project Agency (DARPA)). Scopul acestei retele era sa fie folosita pentru cercetarea unor metode de creare a unor retele care sa fie folosite in cazuri extreme, de dezastre, de exemplu atacuri nucleare. În acest model original de retea, toate datele erau transmise de la un expeditor numit gazda (host) la un receptor numit client. Fiecare calculator din acest model putea actiona atat ca un client cat si ca un server, pentru a trece informatia de la un calculator la altul, pana la destinatarul final.

În anii 1969 s-a creat prima legatura intre universitatile UCLA si Stanford, dupa care au urmat UC Santa Barbara si University of Utah. Totusi, daca la inceput Internetul oferea numai un mecanism pentru schimbul de mesaje, in prezent Internetul reprezinta un imens depozit distribuit de informatie.

Cat timp Internetul a fost subventionat de catre guvernul american utilizarea sa a fost limitata la domeniul academic sau guvernamental. În mai 1995, subventionarea guvernului a fost oprita trecandu-se la functionarea retelei pe principii comerciale. Ca efect imediat au aparut servicii noi, cum sunt de pilda reclamele, comertul electronic, precum si serviciile de acces in retea, datorate in primul rand companiilor furnizoare de servicii Internet.

Comertul electronic

Comertul electronic este acea maniera de a conduce activitatile de comert care foloseste echipamente electronice pentru a mari aria de acoperire.

Initial, siturile acestor agenti economici contineau doar informatii despre produse si informatii de contact. Daca un utilizator dorea sa achizitioneze unul din produse, trebuia: